Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Διάλογος και αλήθεια


Η συμβολή του διαλόγου στην εύρεση της αλήθειας είναι μεγάλη και αναμφισβήτητη. Κανένας φραγμός δεν μπορεί ν΄αντέξει τον "προωθητικό ανταγωνισμό θέσης και αντιθέσης".Προκαταλήψεις, δογματικές και μισαλλόδοξες θέσεις, συμφέροντα, σκοπιμότητες αποκαλύπτονται αμείλικτα απ΄την αληθινή,την ισχυρότερη ερμηνεία.
Δεν αντέχουν στη σύγκριση με την πνευματική κατάρτιση, την αδέσμευτη και πλατιά σκέψη,την έντιμη στάση..και παραμερίζονται στην πορεία προς την αλήθεια.
Η καθαρότητα της σκέψης , η ολοκληρωμένη γνώση, είτε ως θέση είτε ως αντίθεση λάμπουν οδηγώντας σε αμηχανία τους "παπαγαλισμούς" και ματαιώνοντας οποιοδήποτε σχέδιο να αχθεί η συζήτηση σε ¨προκατασκευασμένα" συμπεράσματα.
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε στην αλήθεια, γιατί δεν τηρούνται οι απαραίτητες αρχές στην οργάνωση και τη διεξαγωγή του διαλόγου.Προσκρούουμε σε τυφλό και αδιάλλακτο πάθος, σε ημιμάθεια ή άγνοια.
Ο διάλογος γίνεται στείρα αερολογία...