Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Το άγχος των «Γερμανών»......μας βγήκε αληθινό


Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ

Σε επιχείρηση καθησυχασμού των δικαιοπάροχων (franchisees) της εταιρείας, που φοβούνται απώλειες εσόδων στα καταστήματά τους, επιδίδονται τα στελέχη της Γερμανός. Σχεδόν έναν μήνα.....



μετά την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων από την Cosmote, ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει, ενώ παραμένει ερώτημα το τι θα κάνουν Vodafone και ΤΙΜ που σήμερα συνεργάζονται με την αλυσίδα.

«Πολλή δουλειά»

*Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εκφράζουν υπόνοιες ότι, κατά τη διαπραγμάτευση για την εξαγορά της Γερμανός, παραβιάστηκαν συμφωνίες εμπιστευτικότητας που είχαν υπογραφεί μεταξύ της Γερμανός και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ και Vodafone.

«Οι δικηγόροι μας έχουν πολλή δουλειά αυτό το διάστημα», υποστήριξε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της ΤΙΜ Δαμιανός Χαραμπίδης και συμπλήρωσε ότι διερευνάται αν διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες. Από την πλευρά της Cosmote αναφέρουν ότι ουδέποτε έγιναν αποδέκτες εμπιστευτικών πληροφοριών κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων και ότι στηρίχτηκαν σε εγγυητικές επιστολές του βασικού μετόχου της εταιρείας.

*Η συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων Γερμανός (325 από τα 337) δεν είναι ιδιόκτητα, αφού η αλυσίδα έχει αναπτυχθεί με τη μέθοδο του franchising. Κάθε επιχειρηματίας έχει καταβάλει από 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει το δικαίωμα να κρεμάσει την ταμπέλα «Γερμανός» στο κατάστημά του. Επίσης, έχει πληρώσει από 50 έως 100 χιλιάδες ευρώ για να γεμίσει το κατάστημα με όλα τα προϊόντα που πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά στο καταναλωτικό κοινό. Κέρδος βγάζει με δύο τρόπους:

*Εισπράττει ένα ποσοστό από την πώληση των προϊόντων.

*Εισπράττει ένα ποσοστό από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας που πληρώνουν όσοι συνδρομητές αποκτούν σύνδεση κινητής τηλεφωνίας από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Οι franchisees ανησυχούν πιστεύοντας ότι στην περίπτωση που θα διακοπεί η συνεργασία με την ΤΙΜ και τη Vodafone θα χάσουν σημαντικό μέρος των εσόδων τους. Διευθυντικά στελέχη της Γερμανός προσπαθούν να καθησυχάσουν τους συνεργάτες τους. Σε συγκέντρωση των franchisees που έγινε προ ημερών, υποστήριξαν ότι η εταιρεία διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο.

Αναφέρθηκε ότι στην περίπτωση που θα υπάρξει διακοπή της συνεργασίας με κάποιο μεγάλο προμηθευτή της Γερμανός (π.χ. με τη Vodafone), τότε οι καταστηματάρχες θα «αποζημιωθούν» με ένα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στις πωλήσεις προϊόντων.

*Για το air-time δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στις εταιρείες ΤΙΜ και Vodafone από τη μια πλευρά και τη Γερμανός από την άλλη.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=04.06.2006,id=56157252,70471108