Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Και νέες ποινικές διώξεις στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες


Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου στις εταιρείες ΟΤΕ, Forthnet, Hellas on line και Tellas άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για την άρνηση χορήγησης στοιχείων πελατών τους. Των διώξεων που «πάτησαν» στην γνωμοδότηση Σανιδά, είχε προηγηθεί η υποβολή τεσσάρων μηνύσεων για διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα, μέσω κινητών τηλεφώνων αλλά και μέσω διαδικτύου.



Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της απείθειας, ενώ προανάκριση θα διενεργήσει εισαγγελέας που καλείται να εντοπίσει και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι που απέκρυψαν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Παρόμοιες διώξεις ασκήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και κατά των εταιρειών Cosmote και Wind, οι οποίες επίσης είχαν αρνηθεί -επικαλούμενες τον νόμο- να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο των πελατών τους, κατά των οποίων κατατέθηκαν μηνύσεις για πλημμελήματα.

Η γνωμοδότηση του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ακόμη και για πλημμελήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προβλέπεται μόνο για κακουργήματα και μόνο με Εισαγγελικό Διάταγμα ή Βούλευμα Δικαστικού Συμβουλίου. Μάλιστα, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών εξέφρασε τη διαφωνία της με τη Γνωμοδότηση Σανιδά και είχε συστήσει στις εταιρείες την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=65394