Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ερώτηση Λαμπρινίδη στην κομισιόν για την ποινική δίωξη κατά της Cosmote


Την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά της Cosmote, στη βάση της προβληματικής σχετικής γνωμοδότησης Σανιδά, έφερε στην προσοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρος Λαμπρινίδης με γραπτή του Ερώτηση.Συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπρινίδης ζητά να πληροφορηθεί εάν ο ισχυρισμός του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - ότι τα «εξωτερικά στοιχεία» μίας ηλεκτρονικής επικοινωνίας δεν εμπίπτουν...



στο απόρρητο των επικοινωνιών - συνάδει με την κοινοτική νομοθεσία και εάν τα δεδομένα ηλεκτρονικών επικοινωνιών μπορούν να καθίστανται διαθέσιμα για τους σκοπούς της διερεύνησης και δίωξης λιγότερο σοβαρών αξιόποινων πράξεων. Μετά την κατάθεση της Ερώτησης, ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε: «Σε μία δημοκρατία, ο θεμιτός σκοπός της καταπολέμησης του εγκλήματος δεν ‘αγιάζει’ όλα τα μέσα για την επίτευξή του. Ως προς τούτο, ο Ευρωπαϊκός νόμος είναι σαφής: Η καταπολέμηση αξιόποινων πράξεων πρέπει να γίνεται μόνο στο πλαίσιο της υπέρτατης υποχρέωσης σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Όποια κυβέρνηση, στο όνομα της ασφάλειας, θέτει μη απαραίτητους και μη αναλογικούς περιορισμούς στις ελευθερίες των πολιτών, καταλήγει να καταλύει άκριτα τόσο βασικές αρχές της δημοκρατίας (όπως είναι το απόρρητο των επικοινωνιών) όσο, εν τέλει, και την πραγματική ασφάλεια σε μία δημοκρατική κοινωνία».

Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com