Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Είναι η εδαφική αποκλειστικότητα ένα σημαντικό στοιχείο;


Αναμφισβήτητα για ορισμένα δίκτυα είναι λιγότερο σημαντικό στοιχείο απ' ό,τι είναι για κάποια άλλα αλλά γενικότερα, ΝΑΙ, είναι σημαντικό για τον δικαιοδόχο.
Γιατί; γιατί χωρίς την εδαφική αποκλειστικότητα ένας άλλος δικαιοδόχος μπορεί να εγκατασταθεί στην ίδια οδό με εσάς, στο ίδιο εμπορικό κέντρο, στην ίδια πόλη. Έτσι, είναι ενδεδειγμένο να προστατεύεται η αποδοτικότητα του δικαιοδόχου με τη συμφωνία να μην εγκατασταθούν άλλα σημεία πώλησης σε μια λογική απόσταση.



Η δυσκολία όμως είναι να μάθουμε ποιά είναι αυτή η λογική απόσταση.
Πρέπει, επίσης, να αποφύγουμε τον δικαιοπάροχο που δεν μπορεί να υποστηρίξει την άνοδο της ανάπτυξης του δίκτύου του ή δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα νέο εμπορικό κέντρο αν η δυνατότητα εξέλιξης το επιτρέπει.
Ποιος θα είχε φανταστεί το 1970 ότι θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε περισσότερα από 750 McDonald's στη Γαλλία, τη χώρα του καλού φαγητού; Οι διαπραγματευόμενες ζώνες αποκλειστικότητας της εποχής δε θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλες; Γι' αυτό ορισμένα δίκτυα δίνουν προτεραιότητα στον εγκατεστημένο δικαιοδόχο για ένα δεύτερο κατάστημα αλλά όχι για αποκλειστικότητα.

Jean Samper, Consultant

Πηγή http://www.franchisekey.com