Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Κι επειδή καποιους τους πειράζει ο οβελίας...Αρνάκι φρικασέ(πρώην κι αυτός)


Συστατικά:
45 ml έξτρα παρθέvο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμέvο
1 κιλό αρvίσιο κρέας από μπούτι κομμένο σε 4-6 μερίδες
2 μαρούλια κομμεvα σε χοvτρά κομμάτια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμεvα σε φέτες
4 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος και λίγος ακόμα για το γαρνίρισμα (κατά προτίμηση)
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ διαλυμέvο σε 1/2 φλιτζάνι νερό
ο χυμός ενός λεμοvιού
αλάτι


Οδηγίες:
Είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό και σερβίρεται τόσο στα νησιά όσο και στη Στερεά Ελλάδα, από το Ιόνιο ως το Αιγαίο. Συνηθίζεται μετά το Πάσχα, καθώς τότε είναι η καλύτερη εποχή για τα αρνάκια του γάλακτος και υπάρχουν άφθονα μαρούλια και άνηθος σε όλες τις λαϊκές αγορές.

Είναι ιδανική επιλογή γιο ένα δείπνο στο σπίτι με παρέα, καθώς μπορείτε να το ετοιμάσετε από πιο νωρίς και να το ζεστάνετε μετά προσεκτικά, αλλά κυρίως επειδή η ασυνήθιστη γεύση του αρέσει πάντα πολύ σε όλους.

Προσέξτε να υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, για να φτιάξετε μ' αυτό την εκπληκτική σάλτσα αυγολέμονο. Το σερβίρετε με αρκετό φρέσκο ψωμί και απολαμβάνετε τη σάλτσα του μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό και σερβίρεται τόσο στα νησιά όσο και στη Στερεά Ελλάδα, από το Ιόνιο ως το Αιγαίο. Συνηθίζεται μετά το Πάσχα, καθώς τότε είναι η καλύτερη εποχή για τα αρνάκια του γάλακτος και υπάρχουν άφθονα μαρούλια και άνηθος σε όλες τις λαϊκές αγορές.

Είναι ιδανική επιλογή γιο ένα δείπνο στο σπίτι με παρέα, καθώς μπορείτε να το ετοιμάσετε από πιο νωρίς και να το ζεστάνετε μετά προσεκτικά, αλλά κυρίως επειδή η ασυνήθιστη γεύση του αρέσει πάντα πολύ σε όλους.

Προσέξτε να υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, για να φτιάξετε μ' αυτό την εκπληκτική σάλτσα αυγολέμονο. Το σερβίρετε με αρκετό φρέσκο ψωμί και απολαμβάνετε τη σάλτσα του μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κα σοτάρετε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το κρέας και συνεχίστε το μαγείρεμα, γυρίζοντας συχνά το κρέας, μέχρι να τραβήξει όλο το ζουμί, μια διαδικασία που θα σας πάρει 15 λεπτά περίπου.
Προσθέστε όσο αλάτι θέλετε και αρκετό ζεστό νερό για να καλυφθεί το κρέας. Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε σιγανή φωτιά, για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αν χρειαστεί, προσθέστε και λίγο ακόμα ζεστό νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα τα λαχανικά. Σκεπάστε πάλι την κατσαρόλα και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου, όσο εσείς θα ετοιμάζετε το αυγολέμονο.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε το κορνφλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Επειτα, ρίξτε το χυμό του λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα, ενώ θα ρίχνετε σιγά-σιγά 5-6 κουταλιές της σούπας από το ζεστό ζουμί του φαγητού. Ρίξτε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας. Δεν πρέπει να ανακατέψετε, απλά κουνήστε ελαφρά και κυκλικά την κατσαρόλα, για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο. Βάλτε πάλι την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αφήστε τη για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα. Δεν πρέπει να την αφήσετε να βράσει, γιατί το αυγολέμονο θα κόψει. Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρετε με άνηθο, αν σας αρέσει.