Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Μέσα όσοι τα έδωσαν, έξω όσοι τα πήραν


Ο Στρατηγός της «Χαμένης Στρατιάς» του εκσυγχρονισμού ξεμπέρδεψε με 100.000 ευρώ και μία απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Το πολιτικό σύστημα (επομένως και το αλήστου μνήμης εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ) θα ξεμπερδέψει άραγε τόσο εύκολα; Το πράγμα «κραύγαζε» από το απόγευμα της Τρίτης, όταν οι πρώην ταμίες του κόμματος είχαν επί της ουσίας αθωώσει με τις καταθέσεις τους τον Θόδωρο Τσουκάτο. Ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός δεν θα μπορούσε κατόπιν τούτου να κάνει τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο, από την στιγμή που οι



βασικοί μάρτυρες επιβεβαιώνουν πως ο κ. Τσουκάτος, ως καλό στέλεχος, απλώς μετέφερε χρήματα από επιχειρηματικές χορηγίες στο κόμμα. Κανένα φως για την διαδρομή του προσωπικού του συνεργάτη με το μηχανάκι, από την «SIEMENS» στο γραφείο του με μία βαλίτσα γερμανικά μάρκα. Η διήγηση αυτή αποτελεί πλέον μία ιστορία προς αναπαραγωγή στα καφενεία της χώρας.
Όμως υπάρχει και ο «άγνωστος Χ» ή, για ορισμένους, ο από μηχανής θεός. Ονομάζεται Μιχάλης Χριστοφοράκος και έχει στη διάθεσή του 2 CD ROM, που όπως φαίνεται είναιυποχρεωμένος να καταθέσει το περιεχόμενό τους στην ειδική Εισαγγελέα η οποία χειρίζεται την υπόθεσή του στο Μόναχο . Οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου τον συμβούλεψαν «να τα πει όλα» αν θέλει να αποφύγει την έκδοσή του στην Ελλάδα. Ποια όλα; Α) Ονόματα στελεχών της εταιρείας που εμπλέκονται στα λαδώματα. Β) Ονόματα πολιτικών στην Αθήνα που ελάμβαναν τις μίζες. Όλα τα παραπάνω με ημερομηνίες και στοιχεία. Πού, πώς, πότε και ποιος, δηλαδή.
Χθες, Τρίτη, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μιλούσε επί δέκα συνεχείς ώρες στην Εισαγγελέα, η οποία χρειάστηκε να φέρει και τον «πρίγκιπα των Μαύρων Ταμείων της SIEMENS» -τον περίφημο κ. Σίχατσεκ- για να φρεσκάρει την εισαγγελική μνήμη της. Ο κ. Χριστοφοράκος θα επαναλάμβανε αυτήν την σεμνή τελετή και την επομένη, την Τετάρτη δηλαδή. «Όσα δεν είπε τόσο καιρό τα ξεφούρνισε σε μία ημέρα» λέγεται ότι δήλωσε αυτόπτης μάρτυς κατά την ανάκριση του κ. Χριστοφοράκου.

Από τις αποκαλύψεις αυτές εξαρτάται, λοιπόν, η «τύχη» των κυβερνητικών στελεχών του εκσυγχρονισμού του ΠΑΣΟΚ και της επανίδρυσης του κράτους της Νέας Δημοκρατίας. Στους κόλπους της κυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός. Καταρχήν, θα έπρεπε να επιλεγεί ο νέος επικεφαλής της διαχείρισης της υπόθεσης SIEMENS, που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο κ. Σανιδά. Ο Κώστας Καραμανλής, αφού συγκάλεσε την Κυβερνητική Επιτροπή, συγκάλεσε και το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε η ευθύνη των επιλογών να είναι συλλογική. Αυτό άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα. Ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο του σώματος θα αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης της υπόθεσης. Άρα, ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος. Στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ζητούν «αυτοκάθαρση». Ακόμη και πρώην κυβερνητικά στελέχη που «κάηκαν νωρίς», όπως ο κ. Τσιτουρίδης, βρίσκουν τώρα την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση. Ελπίζουν πως η SIEMENS θα επικαλύψει το σκάνδαλο των Ομολόγων -και με το δίκιο τους. Αυτά ως προς την κυβέρνηση.

Στην Αντιπολίτευση, ωστόσο, τα πράγματα είναι επίσης σκούρα. Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου θα ήθελε πολύ να δει πολιτικά «τσαλακωμένους» τους αρχιερείς του εκσυγχρονισμού, από την στιγμή μάλιστα που τάχθηκαν συλλήβδην υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την μεγάλη εσωκομματική αντιπαράθεση. Ωστόσο, θα ήταν πραγματικά δραματικό να αποκαλυφθεί πως μία σειρά από στελέχη έχουν «αγγίξει» το μέλι της SIEMENS, είτε υπό την μορφή ρευστού, είτε υπό την μορφή δώρων ή υπηρεσιών. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ομιλεί για 12 υπουργούς και 157 βουλευτές. Είναι δεδομένο ότι στους δώδεκα, οι μισοί ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, και από τους Βουλευτές οι μισοί επίσης. Αν λοιπόν αφαιρέσει κανείς τους ήδη «καμένους», δηλαδή τους Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο ή τρία στελέχη που έχουν εμπλακεί. Ποια είναι αυτά άραγε; Σημειωτέον ότι κανείς δεν εννοεί στελέχη μόνο τύπου Τσουκάτου.
Αν, λοιπόν, γνωρίζουμε ήδη πως μία σειρά Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας έχει εμπλακεί -Λιάπης, Βουλγαράκης, Μαρκογιαννάκης που ήδη κατέθεσε στον ανακριτή για το C4I- μένουν έξι ακόμη ονόματα να αποκαλυφθούν. Ενδεχομένως να είναι σημαντικότερα και πάντως θα είναι διακομματικά. Μένουν και οι 157 φακελωμένοι Βουλευτές με τους λεμονοστύφτες και τους φούρνους μικροκυμάτων, το σύνολο σχεδόν της οικογένειας Μητσοτάκη και μία μερίδα αγνώστων «ξέμπαρκων» στελεχών των δύο κομμάτων που τους πήρε η μπάλα μάλλον ξώφαλτσα. Η τελική πρόσθεση είναι προφανώς κόλαφος για το Σύστημα και πραγματικό χαστούκι για τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ερώτημα λοιπόν 1ον: Ο Χριστοφοράκος θα τα πει όλα ή μόνον τα περισσότερο ανώδυνα, ώστε να στείλει μηνύματα στους γνωστούς αποδέκτες;

Ερώτημα 2ον: Αν τα πει όλα ο Χριστοφοράκος, θα μεταφερθούν οι αποκαλύψεις στην κοινή γνώμη;

Ερώτημα 3ον: Υπάρχει πολιτικός που συμμετέχει στο σύστημα των δύο κομμάτων εξουσίας ο οποίος θα επιθυμούσε πραγματικά να υπάρξουν αποκαλύψεις με ονοματεπώνυμο και υπογραφή των ανακριτών;

Για όλους τους παραπάνω λόγους και ερωτήματα, ο Θόδωρος Τσουκάτος -και δια μέσου αυτού η περίοδος του Εκσυγχρονισμού- φαίνεται να ξεπερνά τον «κάβο» που λέγεται SIEMENS με μία εγγύηση των 100.000 ευρώ και μία απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Προς στιγμήν, έστω…

περισσότερα http://www.zougla.gr/news.php?id=50039