Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΟΤΕ: Πρόταση στη DT για συμψηφισμό χρεών του δημοσίου με το 5%


Πρόταση-έκπληξη κατέθεσε στη Deutsche Telecom ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης για την απόκτηση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού, από το ελληνικό δημόσιο.

Ο διοικητής του ΟΤΕ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, πρότεινε στην Deutsche Telecom να συμψηφίσει τα 670 εκατ. ευρώ που χρειάζεται να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο για το

5%, με τις μη διακανονισμένες οφειλές του δημοσίου στον οργανισμό, οι οποίες προσεγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βουρλούμης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει φέτος περαιτέρω διάθεση ποσοστού του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom, αρνούμενος να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα φετινά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, σημειώνοντας ωστόσο ότι το νέο περιβάλλον (επιπλέον φορολόγηση και ονομαστικοποίηση καρτοκινητών) ολοένα και δυσχεραίνεται.

Στο ίδιο πλαίσιο ο διοικητής του ΟΤΕ απέφυγε να δώσει ακριβές νούμερο για τη νέα εθελούσια έξοδο, αλλά ούτε και για τον τρόπο και για τον χρόνο που αυτή θα επιτευχθεί, αναθεωρώντας τις αρχικές εξαγγελίες.

Σαφή απάντηση δεν έδωσε ούτε και για το πότε θα εισαχθεί στο Χ.Α. η εταιρεία ακινήτων του ΟΤΕ, μένοντας στο σχόλιο ότι “αποτελεί μια δρομολογημένη υπόθεση”.

Ακριβές νούμερο δεν δόθηκε ούτε και για τα οφέλη που έχουν προκύψει από τις συνέργειες με την Deutsche Telecom, παρά μονάχα ότι αυτές βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από τους αρχικούς στόχους.

Όσον αφορά το δίκτυο οπτικών ινών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ο κ. Βουρλούμης τόνισε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει κανονικά την επένδυση του στο δίκτυο VDSL, υπογραμμίζοντας ότι “το δίκτυο οπτικών ινών δεν είναι ένα project αλλά μέχρι σήμερα απλά ανακοινώσεις”.

Ο διοικητής του ΟΤΕ δεν ξέχασε να αναφερθεί στην ΕΕΤΤ , η οποία “δεν τον αφήνει να πουλάει φτηνά στη σταθερή τηλεφωνία”.

Τέλος, χαρακτήρισε άστοχο μέτρο την επιπλέον φορολόγηση της κινητής τηλεφωνίας, σημειώνοντας ότι η κινητή παραμένει “το γρήγορο και προσοδοφόρο άλογο”.

Φώτης Φωτεινός


http://www.capital.gr/Articles.asp?id=772534