Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Και δεύτερο εξώδικο του ΟΤΕ για το Indymedia


Προθεσμία πέντε ημερών στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να διακόψει την χρήση των οπτικών ινών από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Indymedia Athens, δίνει με δεύτερο εξώδικο ο ΟΤΕ.

Όπως αναφέρεται στο νέο εξώδικο που απέστειλε ο ΟΤΕ στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ)



«το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο επιτρέπει παρατύπως στο Ιndymedia την πρόσβαση στις οπτικές ίνες, που έχουν παραχωρηθεί στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς λόγους».

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας επισημαίνει ότι η χρήση των ινών από το συγκεκριμένο portal ουδεμία σχέση έχει με την έρευνα και την εκπαίδευση και προειδοποιεί το Πολυτεχνείο με αναστολή της σύνδεσης, έως ότου συμμορφωθεί με τον εν λόγω κανονισμό.

Το εξώδικο του ΟΤΕ κοινοποιήθηκε επίσης στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Μεταφορών.
Η απάντηση του Indymedia

Με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το Indymedia απαντάει στο νέο εξώδικο του ΟΤΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Mέσα στα πλαίσια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων από το κράτος και τους φασίστες εντάσσεται και η δημοσιοποίηση του εξώδικου του ΟΤΕ με σκοπό να κλείσει το athens.indymedia.

Την Τρίτη 7 Ιούλη, μία μέρα μετά την απαντητική επιστολή του ΕΔΕΤ στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ επιστρέφει και με νέο εξώδικο, στο οποίο απειλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα ότι εντός 5 ημερών θα διακόψει τελείως το δίκτυο αν δεν "συμμορφωθεί", δηλαδή αν δεν κόψει τα 2 ελληνικά indymedia.

To αξιοσημείωτο είναι πως και τα 2 εξώδικα δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα με την απόδοση τους στην ΕΔΕΤ σε φασιστοσάιτ ακολουθούμενα από πανηγυρισμούς. Αποδεικνύεται έτσι, για άλλη μια φορά, η αγαστή συνεργασία φασιστών, Ν.Δ. και οργανισμών που έχουν αναλάβει να "κάνουν τη δουλειά" μέσα στα πλαίσια δήθεν εταιρικών συμφωνιών, για το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος των κυβερνώντων. Πραγματικές προθέσεις τους είναι η καταστρατήγηση του ασύλου, η λογοκρισία και η ανελευθερία στη διακίνησης των ιδεών.

Αφού απέτυχαν στις προηγούμενες προσπάθειές τους με τεχνικές μεθοδεύσεις προσπαθούν τώρα να γενικεύσουν την απόλυτη καταστολή. Το σχέδιό τους διαφαίνεται πια ξεκάθαρο. Μετά τις εισαγγελικές "παραγγελίες" ενάντια σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα πογκρομ ενάντια στους μετανάστες, ακολουθεί το indymedia, αφού η αντιπληροφόρηση έπαψε προ πολλού να είναι ένα απλό πείραμα και αποδείχτηκε πολλές φορές στο παρελθόν η χρησιμότητά της.

Το Indymedia, εκτός από μέσο διακίνησης ιδεών, αποτελεί ένα αδιαμεσολάβητο μέσο ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις κινηματικές δράσεις. Η απάντηση στην καταστολή δεν μπορεί παρά να είναι άμεση, κινηματική και πολιτική.

Το indymedia είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό, για όσο το χρειαζόμαστε, στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου."

Από http://www.zougla.gr/news.php?id=51511