Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Εξεταστική για τη Siemens ζητά, για τέταρτη φορά, το ΠΑΣΟΚ


Την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να αποφασίσει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ. Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη, έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα από το βιβλίο εσόδων, την επίμαχη περίοδο του 1999, προκειμένου να αποδείξει ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος δεν έδωσε το ένα εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ.



"Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, η υπόθεση Siemens δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει ανάγκη άμεσης διερεύνησής της και πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας", τόνισε η κ. Καρακλιούμη, ανακοινώνοντας την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει για τέταρτη φορά αίτημα διερεύνησης του σκανδάλου. Χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής, ως το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, ώστε το πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από κάθε σκιά να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας και των πολιτών και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί την πρόταση.

Σχετικά με τα όσα είπε ο Θόδωρος Τσουκάτος, περί ύπαρξης "διπλών" βιβλίων στα πολιτικά κόμματα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: "Τα μόνα βιβλία που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διαχείριση εκείνης της περιόδου είναι αυτά που ελέγχθηκαν, τα οποία και επικαλούμαστε" (Μπορείτε να δείτε τη σελίδα από τα βιβλία του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας το σχετικό σύνδεσμο, στη δεξιά στήλη).

Πίσω από τον Θ. Τσουκάτο και τη Δικαιοσύνη οχυρώνεται η κυβέρνηση

Η υπόθεση της Siemens προκάλεσε και αντιπαράθεση στη Βουλή. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στο αίτημα ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει να εμφανίζεται ως δημόσιος κατήγορος καθώς είναι το μόνο κόμμα που στέλεχός του έχει παραδεχτεί ότι πήρε χρήματα από την εταιρεία και τα έδωσε στο ταμείο του κόμματος.

"Οι κύριοι Τσουκάτος και Μαντέλης ετέθησαν εκτός ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή και από τον έλεγχο που εγινε στα βιβλία δεν βρέθηκε καμία εγγραφή", δήλωσε, απαντώντας στην κριτική κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ περιφρονεί το θεσμικό ρόλο των δικαστηρίων και δεν σέβεται την ανεξαρτησία της λειτουργίας τους, ζητώντας τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών της υπόθεσης από το Κοινοβούλιο.

Ισχυρίστηκε ότι η πρόταση σύστασης Εξεταστικής αποτελεί προϊόν φόβου και εμπόδιο στην εκτέλεση του έργου της Δικαιοσύνης και κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί συγκάλυψη της υπόθεσης.

Για "αντιπερισπασμό" που κάνει το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που στριμώχνεται, μίλησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης.

"Τους θεσμούς και την ανεξαρτησία της λειτουργίας τους δεν σέβονται εκείνοι που κλείνουν τη Βουλή για να παραγράψουν σκάνδαλα και να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους", απάντησε η Μαρία Καρακλιούμη.

► Νωρίτερα, ο Θόδωρος Τσουκάτος απολογήθηκε το πρωί, στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=59521