Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΟΤΕ: Αλλαγές στο πρόγραμμα stock options για τα στελέχη


Οι αλλαγές στο πρόγραμμα δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών που έχει ο ΟΤΕ για τα στελέχη του ήταν το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε και εγκρίθηκε χθες από την επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα σχετίζονται με την τιμή διάθεσης της μετοχής καθώς όταν αποφασίστηκε το πρόγραμμα, η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ ήταν σχεδόν διπλάσια, ενώ με βάση τις νέες ρυθμίσεις οι μετοχές που θα διατίθενται θα είναι από



τις ίδιες και όχι από αύξηση κεφαλαίου όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Επίσης ορίστηκε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του έτους κατά το οποίο τα στελέχη θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα προαίρεσης για μετοχές. Η απαρτία στη χθεσινή επαναληπτική συνέλευση ήταν 58,19%.

Κριτική από εργαζομένους

Κριτική στο πρόγραμμα stock options άσκησε με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Ο κ. Π. Βουρλούμης πραγματοποιεί Εκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση Μετόχων, με μόνο θέμα την κατανομή μετοχών στον εαυτόν του και τα στελέχη του. Και αυτό παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση και ενώ την ίδια ώρα μιλάει για "πάγωμα" των αποδοχών των εργαζόμενων».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία των εργαζομένων κατηγορεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ ότι «γύρισε την πλάτη στην κυβέρνηση που τον τοποθέτησε και ευθυγραμμίζεται πλέον με το νέο "μεγάλο αφεντικό" και τα συμφέροντά του…». Η ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν την Πέμπτη 16/07/09 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια Αιγαίου και την Πέμπτη 23/07/09 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια Βόρειας Ελλάδας.

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/11/1688773.htm