Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΟΤΕ: Επικυρώθηκε η συμφωνία για την πώληση επιπλέον 5% στην DT


Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την πώληση ποσοστού 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή - με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη - αποφάσισε την



άσκηση από το Ελληνικό Δημόσιο του δικαιώματός του να ζητήσει από την Deutsche Telekom να αγοράσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ κυριότητάς του. Το δικαίωμα αυτό προβλέπεται στη σύμβαση πώλησης μετοχών που συνήφθη στις 14 Μαΐου 2008 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Ν.3676/2008. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η διάθεση του 5% των μετοχών, δεν επηρεάζει σε τίποτα τα πλήρως κατοχυρωμένα δικαιώματα του Δημοσίου στον έλεγχο του ΟΤΕ, όπως αυτά προβλέπονται στη συμφωνία μετόχων μεταξύ του Δημοσίου και της Deutsche Telekom. Η τιμή διάθεσης των μετοχών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση ανέρχεται σε 27,50 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή είναι υπερδιπλάσια από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των 10,66 ευρώ. Τα συνολικά έσοδα για το Δημόσιο θα ανέλθουν σε 674 εκατ. ευρώ, δηλαδή 413 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τα έσοδα που θα προέκυπταν με βάση τη χθεσινή χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.