Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΟΤΕ: Εχασε 90.000 πελάτες το β' τρίμηνο


Του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίστηκαν και το β’ τρίμηνο οι «απώλειες» συνδρομητών για τον ΟΤΕ, καθώς περίπου 90.000 οικιακοί πελάτες απο φάσισαν να μετακινηθούν στους ανταγωνιστές του Οργανισμού όσον αφορά στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες



της «Η», στο τέλος Ιουνίου ο αριθμός των ενεργών γραμμών μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (LLU), όπου ο πελάτης διακόπτει τη «σχέση» του με τον ΟΤΕ, που είχαν οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είχε ανέλθει σε περίπου 826.000.

Ο ρυθμός των συνδέσεων που κερδίζουν από τον ΟΤΕ οι εναλλακτικοί παραμένει σταθερός τα τελευταία 3-4 τρίμηνα με αποτέλεσμα να υπάρχει όλο και μεγαλύτερη πίεση στα έσοδα του τομέα σταθερής τηλεφωνίας του Οργανισμού, παρά τις προσπάθειες για αναζήτηση νέων πηγών εσόδων (π.χ. IPTV).

Μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων, οι μεγάλοι νικητές του β’ τριμήνου ήταν οι ίδιοι με εκείνους του α’ τριμήνου του 2009: hellas online (περίπου 46.000 ενεργές νέες συνδέσεις), Forthnet (περίπου 23.000 νέες συνδέσεις) και Cyta Hellas (περίπου 13.000 νέες συνδέσεις) με την πρώτη να έχει σχεδόν το ήμισυ των νέων συνδέσεων.

Μέτριες ήταν οι επιδόσεις της Wind-Tellas με μόλις 8.000 νέες συνδέσεις παρά την έντονη διαφημιστική καμπάνια που έχει κάνει, ενώ η On Telecoms είδε την πελατειακή βάση της να αυξάνεται μόλις κατά 2.000 γραμμές και η Vivodi είχε μείωση της τάξεως των 1.000 συνδέσεων.

Λίστα
Στη συνολική λίστα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Forthnet με 257.000 συνδέσεις αλλά με την hellas online (215.000 συνδέσεις) να έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά και αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί τότε δεν αποκλείεται στο τέλος του 2008 ή στις αρχές του 2009 να υπάρξει αλλαγή στην κορυφή.

Ιδίως, αν οι συνέργειες από τη συμφωνία με τη Vodafone, εφόσον τελικώς κλείσει μέσα στο καλοκαίρι, κάνουν άμεσα την εμφάνιση τους. Στην τρίτη και την τέταρτη θέση παραμένουν η Wind-Tellas (178.000 συνδέσεις) και η On Telecoms (106.000), η απόσταση των οποίων από Vivodi (33.000) και Cyta Hellas (25.000) είναι μεγάλη.

Μόνη περίπτωση να αλλάξει είναι να ολοκληρωθεί αφενός η συγχώνευση της On Telecoms με την Algonet ? Net One που διαθέτει 8.000 συνδέσεις LLU και να προχωρήσει τελικώς η συμφωνία της πρώτης με τη Vivodi.

Ειδική περίπτωση αποτελεί η Cyta Hellas, θυγατρική του κυπριακού οργανισμού τηλεπικοινωνιών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει στην πέμπτη θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι προσφέρει υπηρεσίες σε περιορισμένο αριθμό περιοχών στην Ελλάδα. Οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον αν η επέκτασή της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προγραμματισμένη για τις αρχές του 2008, θα αλλάξει τα δεδομένα.

Εκτός και αν οι Κύπριοι αποφασίσουν να αναπτυχθούν μέσω κάποιας εξαγοράς, καθώς υπάρχουν σχετικές προσφορές από τουλάχιστον δύο πλευρές.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=12535180