Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Πρόβλεψη για απώλειες εσόδων 300 εκατ. ευρώ στην κινητή


«Είναι μία δύσκολη χρονιά, αλλά είμαι αισιόδοξος». Η δήλωση αυτή ανήκει στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, και ήταν η απάντηση στην ερώτηση, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση με τα μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με την κρίση και πώς επηρεάζει την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Το 2009 είναι σίγουρα μία δύσκολη χρονιά για το σύνολο του



τηλεπικοινωνιακού κλάδου και ιδίως για την κινητή τηλεφωνία, που, μέχρι τώρα, αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης τόσο για τον όμιλο ΟΤΕ όσο και για το σύνολο της αγοράς.

Κινητή
Οι προ μερικών μηνών εκτιμήσεις από κορυφαία στελέχη του κλάδου ανέφεραν ότι η μείωση των εσόδων στην κινητή τηλεφωνία για το 2009 θα ανέλθει σε περίπου 8%-10%, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξεως των 360 εκατ. ευρώ.

Περίπου το ήμισυ αυτών των απωλειών αποδίδεται στην ένταση του ανταγωνισμού και κυρίως στον «πόλεμο» με τις προσφορές στην καρτοκινητή που υπήρξε κατά το α' τρίμηνο της χρονιάς.

Οι υπόλοιπες απώλειες, όμως, αποδίδονται τόσο στη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων και των χρεώσεων περιαγωγής, όπως, φυσικά, και στην οικονομική κρίση, η οποία ωθεί τους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους.

Οι απώλειες δεν αποκλείεται, όμως, να είναι τελικώς υψηλότερες. Καταρχήν, η αύξηση του τέλους για τις συνδρομές συμβολαίου και η επιβολή τέλους για τα καρτοκινητά είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9464&pubid=12535169