Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Παναγής Βουρλούμης: Άστοχο το μέτρο της φορολόγησης των κινητών


Άστοχο χαρακτήρισε το μέτρο αύξησης της φορολόγησης στην κινητή τηλεφωνία, για να μαζέψει λεφτά το κράτος, ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.Τόνισε, μάλιστα, ότι θα έχει επίδραση στα αποτελέσματα του Οργανισμού, χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένα ποσά, ενώ εν μέσω κρίσης θα πληγούν και οι καταναλωτές.

Η οικονομική κρίση έχει "κτυπήσει", όπως όλη την αγορά, και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ η πρόσφατη φορολογία στα κινητά και οι ρυθμίσεις



για τα καρτοκινητά, θα έχουν επιπλέον αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθούν. Αυτό μεταξύ, άλλων τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στους διαπιστευμένους συντάκτες.

Ο κ. Βουρλούμης απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων που του τέθηκαν, για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ, αλλά και για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών γενικότερα, ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να εκφράσει τα παράπονά του για την πολιτική που ασκεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, η οποία, όπως είπε, από τη μια πλευρά δεν αφήνει τον ΟΤΕ να προχωρήσει στη διάθεση νέων προϊόντων με ανταγωνιστικές τιμές, και από την άλλη προστατεύει τους εναλλακτικούς παρόχους, ακόμη και αν δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα οι επισφάλειες να ξεπερνούν τα 85 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από εταιρίες που ήδη έχουν πτωχεύσει.

Κατά τα άλλα απαντώντας στις ερωτήσεις ο κ. Βουρλούμης μεταξύ άλλων:

- Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξαγορά της Zapp από την Cosmote Ρουμανίας, σημειώνοντας ότι διανοίγονται τεράστιες προοπτικές για τις επενδύσεις του Ομίλου στη χώρα αυτή.

- Χαρακτήρισε άστοχο το μέτρο της φορολόγησης των κινητών τηλεφώνων, εκτιμώντας ότι πλήττει ολόκληρο τον κλάδο.

- Τόνισε πως ήταν δυσάρεστο και λυπηρό το φαινόμενο με τη δράση των συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και έκανε λόγο για μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών από τους οποίους λείπει η ωριμότητα.

- Ο ΟΤΕ βρίσκεται σε αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για το μεγάλο έργο των Οπτικών ινών, αλλά ο Οργανισμός θα προχωρήσει το σύστημα VDSL μέχρι τα καφάο και από εκεί με χαλκό στους καταναλωτές.

- Κατήγγειλε ότι οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης "σπάνε" τις τιμές, ενώ η ΕΕΤΤ δεν επιτρέπει στον ΟΤΕ να βγάλει νέα προϊόντα.

- Υπάρχουν 3-4 δημόσιες υπηρεσίες που χρωστούν στον ΟΤΕ πάνω από 60 εκατ. ευρώ .

- Δεν προβλέπεται άλλη εθελούσια έξοδος, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν αποδεχθεί το μέτρο της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά αντιδρούν ορισμένοι συνδικαλιστές.

- Δεν θα διστάσει ο ΟΤΕ να "κλείσει" τα κυκλώματα σε παρόχους που χρωστούν στον Οργανισμό. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα τεράστια χρέη, τόνισε χαρακτηριστικά.

- Σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ασκείται κρατικός έλεγχος στον ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης είπε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και για περισσότερες πληροφορίες παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

- Τέλος, δε θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση αν επιθυμεί να παραμείνει και του χρόνου στο "τιμόνι" του ΟΤΕ.


Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής της ΟΤΕ ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ εντός του 2009, μη αποκλείοντας να ακολουθήσει τον δρόμο που ανοίγει η MIG Real Estate.

Πηγή http://www.greekmoney.gr/node/16058