Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Cosmote-Zapp: Η επόμενη ημέρα του deal


Την ενοποίηση της εμπορικής επωνυμίας (brand) της Cosmote και της πρόσφατα εξαγορασθείσας Ρουμανικής Zapp, με την «κυριαρχία» του πρώτου επί του δεύτερου πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμούν ως πιθανή αναλυτές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις τους σε



τοπικά ΜΜΕ, η Cosmote στη Ρουμανία θα μπορούσε να αποσύρει το brand της Zapp από την τηλεπικοινωνιακή αγορά της χώρας μέσα σε 6-9 μήνες από τη συμφωνία εξαγοράς και μόλις ενοποιηθούν οι λειτουργίες (εμπορικές, διοικητικές κ.α.) των δύο εταιρικών σχημάτων.

Στρατηγική
«Η δυνατότητα για την Cosmote να διατηρήσει και τα δύο brand-names στη ρουμανική αγορά ή να τα συγχωνεύσει σε ένα, μέσω του rebranding της Zapp, εναπόκειται στην επιχειρηματική στρατηγική που έχει υιοθετηθεί.

Εκτιμώ ότι είναι προτιμότερο να διατηρηθεί μια εμπορική επωνυμία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ θεωρώ ότι η διαδικασία του rebranding είναι εφικτή σε 9 μήνες και θα συνοδευτεί με τεχνολογική και εμπορική ευθυγράμμιση των δύο επιχειρήσεων» τόνισε σχετικά ο Ionut Pascu, project manager του διεθνούς συμβουλευτικού οίκου Roland Berger.

«Το brand της Zapp θα πάψει να υπάρχει μέχρι το τέλος του έτους. Κάποιοι από τους πελάτες της Zapp θα μεταφερθούν στη Romtelecom και οι υπόλοιποι θα μείνουν στην Cosmote, με αποτέλεσμα οι λειτουργίες της εξαγορασθείσας Telemobil S.A. (Zapp) να απορροφηθούν πλήρως» υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της Ρουμανικής Digital Cable Systems, D. Malacopol.

«Είναι κοστοβόρο να υφίστανται δύο brand-names. Θα παραμείνει αυτό της Cosmote» τονίζει από την πλευρά του ο Senior Business Analyst του διεθνούς συμβουλευτικού οίκου A.T. Kearney, Iulian Circiumaru.

Τίμημα
Να σημειωθεί ότι το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών της Zapp ανήλθε σε 61 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η Cosmote ανέλαβε και τα δάνεια και τις λοιπές υποχρεώσεις της, που ανέρχονται σε περίπου 146 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη δικτύου 3G και CDMA.

Η Zapp είναι η παλαιότερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ το δίκτυο 3ης γενιάς, που διαθέτει, καλύπτει 23 ρουμανικές πόλεις. Το 2008 τα έσοδά της ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ και η πελατειακή της βάση ξεπέρασε τις 374.000 συνδρομητές συμβολαίου.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=12351236