Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

"Alarm" για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας


Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ήταν πάντα οι καλύτεροι πελάτες των διαφημιστικών εταιριών και των media, αφού ξόδευαν τεράστια ποσά για προβολή-διαφήμιση. Τώρα θα χρειασθεί να ξοδέψουν ακόμη πιό πολλά, καθώς μαίνεται ο μεταξύ τους πόλεμος για την αναδιανομή της "πίτας", η οποία από φέτος έχει αρχίσει να μικραίνει.
Τα συνολικά έσοδα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζουν φέτος πτωτική τάση και ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών στον κλάδο εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένος κατά 10%. Βασικές αιτίες, η μείωση

των τελών τερματισμού και η επιβολή φορολογίας στα κινητά τηλέφωνα.
10% μικρότερος τζίρος σημαίνει 350 εκ. ευρώ λιγότερο χρήμα στα ταμεία των τριών εταιριών - με ανάλογες επιπτώσεις στην κερδοφορία. Για την Wind μάλιστα -που είναι ζημιο.γόνος- μπορεί να σημαίνει διεύρυνση της "τρύπας", ταμειακά προβλήματα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση αγοραστή ή στρατηγικού επενδυτή.
Καθώς η "πιτα" μικραίνει οι τρεις εταιρίες του κλάδου προαπαθούν να υποκαταστήσουν την απώλεια τζίρου με την κατάκτηση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς. Αποδύονται λοιπόν σε σκληρή μάχη, με πολλά νεα πακέτα προσφορών και με δαπανηρές διαφημιστικές καμπάνιες.
Ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική ακολουθεί η Vodafone, προσπαθώντας να ανακτήσει μέρος του απολεσθέντος εδάφους. Την τελευταία διετία η βρετανική εταιρία έχει δεί το μερίδιο της στην ελληνική αγορά να συρρικνώνεται αργά αλλά σταθερά, προς όφελος των δύο ανταγωνιστών της.
Στα τέλη του φετινού πρώτου εξαμήνου το μερίδιο της Vodafone ήταν 30,24%, ενώ της Wind είχε αυξηθεί σε 25,86%.
Αδιαμφισβήτητος leader στην αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας είναι η Cosmote, με μερίδιο 43,9%.
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση που έχουμε στην αγορά», δήλωνε την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ν. Σοφοκλέους, κατά την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρία.
Η συνεργασία με την Hellas On Line (HOL) εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια αύξησης των εσόδων, δεν πρόκειται όμως να διαφοροποιήσει αισθητά το μερίδιο του βρετανικού οίκου στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

http://www.sofokleousin.gr/archives/44609