Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Έχετε διαβάσει τις δικαιοχρήσεις;


Ως έναν επιπλέον παράγοντα που συνηγορεί στην ανεξαρτησία της Cosmote από τον ΟΤΕ, είναι και αυτός της ρύθμισης. «Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση αυτή», αναφέρει, «είναι να μπει και η Cosmote σε ένα καθεστώς διευρυμένης ρύθμισης. Θεωρώ ότι η δέσμευση του προέδρου του ΟΤΕ, ότι δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης (των δύο επιχειρήσεων), ισχύει». Το ίδιο ισχύει και για τη φημολογούμενη συγκέντρωση των δικτύων πωλήσεων. Ο κ. Τσαμάζ θεωρεί δύσκολη -αν όχι αδύνατη- μια συγχώνευση δικτύων, καθώς στα δίκτυα αυτά περιλαμβάνονται ιδιόκτητα καταστήματα (OTEshops, Cosmote Shops) και καταστήματα που λειτουργούν με δικαιοχρησία (Γερμανός). Ο ίδιος, ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το θέμα rebranding της αλυσίδας Γερμανός π.χ. σε Cosmote Shops, αλλά ....



ως θέμα δεν έχει τεθεί στην επιχείρηση. «Επομένως, δεν μπορεί να συμβεί κάτι πριν μεσολαβήσουν δύο χρόνια».
Ερωτηθείς αν η Cosmote και ο όμιλος ΟΤΕ «θα βγάλουν τα χρήματά τους» από τη εξαγορά της Γερμανός, ο κ. Τσαμάζ είναι καταφατικός. Ο ίδιος αποδίδει την αύξηση του μεριδίου της Cosmote στο δίκτυο Γερμανός, ενώ θεωρεί ως απίθανο να είχε καταφέρει ο όμιλος Cosmote να προσθέσει 5,2 εκατ. νέους πελάτες το 2008, χωρίς τη συμβολή των συγκεκριμένων καταστημάτων. «Το πιο σημαντικό όμως», καταλήγει, «είναι ότι η απόφαση εξαγοράς της Γερμανός απενεργοποίησε τον αποφασιστικότερο παράγοντα διαμόρφωσης των μεριδίων στην αγορά. Οταν, μάλιστα, αυτόν τον παράγοντα τον βάζεις να λειτουργήσει για λογαριασμό σου, τότε υπ’ αυτό το πρίσμα, θεωρώ ότι το στοίχημα ήδη έχει κερδηθεί».

Του Β. Μανδραβελη