Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αποκλείουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για ΟΤΕ οι Γερμανοί


Εκλεισαν την πόρτα οι Γερμανοί της Deutsche Telekom (D.Τ.) στις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ και φρόντισαν να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες.
Στη διάρκεια ομιλίας του στην Αθήνα, ο αρμόδιος της D.Τ. για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Γκίντο Κέρκοφ, απέκλεισε ουσιαστικά οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ με την κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.
Οπως τόνισε, η D.Τ. τηρεί τις συμφωνίες της και περιμένει από την ελληνική πλευρά να πράξει το ίδιο, ενώ επισήμανε ότι θέση της εταιρείας του είναι να αποφύγει την ανάμιξη της πολιτικής στα θέματα του ΟΤΕ. Ο Γκ. Κέρκοφ επισήμανε πως για την είσοδό της στον ΟΤΕ και για την απόκτηση του ελέγχου του οργανισμού η D.Τ. δαπάνησε συνολικά 3,8 δισ. ευρώ, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει ενδεχόμενη προσπάθεια του Δημοσίου να επανακτήσει μέρος των μετοχών του ΟΤΕ που μεταβιβάστηκαν στους Γερμανούς, δήλωσε πως δύσκολα η D.Τ. θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Σήμερα η D.Τ. κατέχει το 30% του ΟΤΕ,

έναντι 25% του Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πως εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακτηθεί ο δημόσιος έλεγχος του ΟΤΕ. Πρακτικά η D.Τ. απαντά πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να προκύψει από μια νέα συζήτηση επί της συμφωνίας της με το Δημόσιο (σ.σ. υπεγράφη επί των ημερών του Γ. Αλογοσκούφη και του Κ. Χατζηδάκη στα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών αντίστοιχα). Εστω και με προσεκτική διατύπωση, η D.Τ. δηλώνει πως για να γίνει πραγματικότητα η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να καταβάλει ένα σοβαρό τίμημα που θα πείσει τους Γερμανούς να αποχωρήσουν από την επένδυσή τους. Σημειώνεται πως η D.Τ. απέκτησε 20% του ΟΤΕ από τη MIG, 2% από επενδυτές και 8% από το Δημόσιο. Συνολικά από την D.Τ. το Δημόσιο έχει εισπράξει ώς σήμερα 1 δισ. ευρώ.
www.enet.gr