Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΟΤΕ, η Cosmote, ο Γερμανός και οι τορπίλες





Η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει σε «στρατηγικό επενδυτή» μεγάλο ποσοστό του ΟΤΕ, από αυτό που κατέχει το δημόσιο, μαζί και το μάνατζμεντ, φέρνει στην επικαιρότητα την, έναντι υπερβολικού τιμήματος, εξαγορά του 88,56% της Γερμανός από την Cosmote.
Η εξαγορά της «Γερμανός», είχε χαρακτηριστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ, πολιτικό σκάνδαλο, τις πτυχές του οποίου όφειλε να διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Το ΚΚΕ παραδέχτηκε, οτι κατείχε μετοχές της «Γερμανός». Σύμφωνα με φήμες που χρόνια κυκλοφορούσαν στην αγορά, η «Γερμανός ήταν μια κομματική επιχείρηση».

Η εξέλιξη της «Γερμανός» υπήρξε αλματώδης. Πέρα από την επέκταση του δικτύου παροχής Τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και στο εξωτερικό, απέκτησε και βιομηχανικό κλάδο, προκειμένου να μπεί στην αγορά των εξοπλισμών.
Αν οι συνθήκες της εξαγοράς της «Γερμανός», αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, αξίζει να ερευνηθεί καταπόσον η εξαγορά συνδέεται και με την απευθείας ανάθεση από το ΥΠ.ΕΘ.Α, στην «Γερμανός», της κατασκευής τορπιλών των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, που τελικά δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η απευθείας ανάθεση είχε γίνει, γνωστού όντος, ότι η ως άνω εταιρία δεν διέθετε ούτε την την απαιτούμενη τεχνογνωσία ούτε τη δυνατότητα κατασκευής.
Στους διαδρόμους του ΥΠ.ΕΘ.Α. κυκλοφορούσαν τότε φήμες για μίζες, που όπως λέγεται έφθασαν και ως καταγγελία στο Μαξίμου.
ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙ