Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές: Τα κινητά επιταχύνουν τη διαδικασία ενημέρωσης


Η τεχνολογία, και δη η χρήση των κινητών τηλεφώνων, είναι ο λόγος που την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009, θα γνωρίζουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το τελικό αποτέλεσμα των φετινών εκλογών. Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.30-9.00 μ.μ., η SingularLogic, η οποία είναι, ως γνωστόν, υπεύθυνη για το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, θα δώσει την εκτίμηση της για το αποτέλεσμα με απόκλιση μόλις 0,3%. Ο λόγος για την έγκαιρη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος είναι ότι στις βουλευτικές εκλογές θα διευρυνθεί η χρήση του συστήματος συγκέντρωσης αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά, για πρώτη φορά, στις ευρωεκλογές του περασμένου καλοκαιριού με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), θα λειτουργήσει - και πάλι πιλοτικά - σε περίπου....



4.000 τυχαία τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των 20.828 εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν στις 4 Οκτωβρίου. Σε αυτά προστίθενται και τα 500 τμήματα της Β’ Θεσσαλονίκης που χρησιμοποίησαν το SRT στις ευρωεκλογές, όπερ σημαίνει ότι συνολικά 4.500 δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πάρουν το ειδικά προσαρμοσμένο κινητό τηλέφωνο και το βράδυ των εκλογών θα στείλουν άμεσα τα αποτελέσματα από τα τμήματα τους. Έτσι, αν στις 8.30 μ.μ., η SingularLogic έχει αποτελέσματα μέσω SRT από το 10% των εκλογικών τμημάτων της χώρας και με την προϋπόθεση να υπάρχει μία ικανοποιητική διασπορά των τμημάτων, τότε θα μπορεί να προβεί σε εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος. Σημειώνεται πως ο «παραδοσιακός» τρόπος συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και για τα εκλογικά τμήματα που θα έχουν το SRT. Με τον «παραδοσιακό» τρόπο, το 10% των αποτελεσμάτων θα έχει συγκεντρωθεί γύρω στις 10 μ.μ.

Πηγή http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=254151