Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μάχη τιμών και πακέτων στην κινητή τηλεφωνία


Ως ακόμα ένα καίριο κτύπημα στα ήδη μειωμένα κατά 11% με 12% έσοδα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας φέτος, χαρακτηρίζουν στελέχη των Cosmote και Wind τα νέα προγράμματα που ανακοίνωσε η Vodafone ωστόσο εργάζονται πυρετωδώς για να δώσουν άμεσα την απάντησή τους.
Εκτιμάται ότι σύντομα, εντός των επομένων ημερών, θα υπάρξει απάντηση από την πρώτη σε συνδρομητές και έσοδα εταιρεία την Cosmote, η οποία είναι κυρίως και ο στόχος της Vodafone προκειμένου να κερδίσει μερίδιο αγοράς.
Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η απάντηση της....



Wind. Η άμεση απάντηση αποτελεί πάγια τακτική των εταιρειών κινητής, ειδικά όταν πρόκειται για μια κίνηση εξαιρετικά σοβαρή, όπως αυτή των νέων συμβολαίων της Vodafone, κυρίως δε αυτών που αφορούν ποσά λογαριασμών από 50 ευρώ και πάνω.

Όπως επίσης λέγεται οι επιπτώσεις στα έσοδα των τριών εταιρειών δεν θα είναι άμεσες, καθώς οι συνδέσεις συμβολαίου για να αλλάξουν απαιτούν κάποιο χρόνο. Τα έσοδα λοιπόν θα επηρεαστούν στο τέλος του τρέχοντος έτους και κυρίως από τις αρχές του επομένου.

Τότε θα προστεθεί ακόμα μια προγραμματισμένη μείωση των τελών τερματισμού η οποία ευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό και για τη φετινή μείωση των εσόδων των εταιρειών (υπολογίζεται ένα 40% από το 11% με 12%).

Πιθανότατα θα παρατηρηθεί και μια μεγαλύτερη μείωση της χρήσης με δεδομένο ότι ακόμα οι επιπτώσεις της νέας φορολογίας στους λογαριασμούς των κινητών δεν έχει πραγματικά απασχολήσει τους χρήστες.

Γενικότερα φαίνεται ότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα μπήκε σε μια περίοδο αρνητικών δεικτών και με ενδιαφέρον αναμένεται αν παράλληλα θα διαταραχθούν οι σημερινές ισορροπίες όσο αφορά τα μερίδια των τριών εταιρειών.

Με βάση τα στοιχεία στο τέλος Ιουνίου η θυγατρική του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα είχε μερίδιο αγοράς 43,9% η Vodafone 30,24% και η Wind 25,86%. Η απόσταση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εταιρείας είναι σημαντική.

Δημιουργήθηκε μετά από πολλά χρόνια κατά τα οποία συνήθως η Cosmote πρωτοπορούσε και η Vodafone ακολουθούσε. Έτσι το πιθανότερο είναι, εφόσον είναι δεδομένο ότι η Cosmote θα ακολουθήσει τα νέα προγράμματα της Vodafone, η σημερινή κατάταξη να μην αλλάξει, τουλάχιστον θεαματικά.

Θα χρειασθεί πολλές περισσότερες κινήσεις η Vodafone για να το καταφέρει σε συνδυασμό με αδράνεια από την πλευρά της θυγατρικής του ΟΤΕ. Η εκτίμηση είναι ότι για τη Vodafone προτεραιότητα αποτελεί η αντιστροφή της πορείας της και αυτό μάλλον είναι και το στοίχημα των στελεχών της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τις μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζει η Wind η οποία βλέπει τα κέρδη της να μειώνονται έχοντας την πίεση του πολύ μεγάλου χρέους της.

Σχετικά με τη διαδικασία αναχρηματοδότησης του δανεισμού της που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι υπάρχει ένας αριθμός ενδιαφερόμενων (μη δεσμευτικές προσφορές) και ότι ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις και ο έλεγχος των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας προκειμένου να κατατεθούν και οι τυχόν δεσμευτικές προσφορές.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/30/1721642.htm