Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα και Cosmote οι πλέον κερδοφόροι ελληνικοί όμιλοι


O ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα και η Cosmote περιλαμβάνονται στις πρώτες θέσεις κατάταξης των 200 πλέον κερδοφόρων Ομίλων στην Ελλάδα για το 2008, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στην έκδοση Business Leaders in Greece της ICAP Group.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ICAP, για πρώτη φορά φέτος, παρουσιάζονται, εκτός από τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και οι 200 πιο κερδοφόροι Όμιλοι εταιρειών στην Ελλάδα βάσει των κερδών EBITDA και δημοσιευμένων ενοποιημένων ισολογισμών του έτους 2008.
Σημαντική διαφοροποίηση παρουσιάζεται στα....



αποτελέσματα μεμονωμένων εταιρειών και επιχειρηματικών Ομίλων με τους τελευταίους να καταγράφουν μικρότερη μείωση κερδών από τις μεμονωμένες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι 200 πιο κερδοφόροι Όμιλοι σημείωσαν συνολική αύξηση τζίρου της τάξεως του 20%, τα κέρδη EBITDA κατέγραψαν μείωση 9% περίπου έναντι 13% που παρουσίασαν οι εταιρείες.

Οι 20 κορυφαίοι όμιλοι της κατάταξης κάλυψαν (από κοινού) ποσοστό 71% επί των συνολικών κερδών EBITDA, καθώς και το 60% του συνολικού κύκλου εργασιών που πραγματοποίησαν οι 200 όμιλοι του πίνακα το 2008. Κορυφαίος όμιλος βάσει κερδοφορίας για το 2008 ανεδείχθη ο όμιλος εταιρειών ΟΤΕ ΑΕ, ακολουθούμενος από τον όμιλο Εθνικής Τράπεζας ΑΕ και τον όμιλο COSMOTE ΑΕ.

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1058116&lngDtrID=251