Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

H Κομισιόν εξετάζει το "veto" του Δημοσίου για τον ΟΤΕ


Ζήτημα και μάλιστα σοβαρό, σχετικά με το δικαίωμα veto που βάσει νόμου διαθέτει το Ελληνικό Δημόσιο στον OTE, προκύπτει από απάντηση του κοινοτικού επιτρόπου ΜακΚρίβι, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο εάν τα δικαιώματα αρνησικυρίας του Δημοσίου είναι σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία.

Στην απάντησή του, ο κ. ΜακΚρίβι ανέφερε:



«Για τα δικαιώματα αρνησικυρίας του Ελληνικού Δημοσίου στον OTE, όπως προβλέπονται στον νόμο 3676/2008, δηλαδή η διάλυση, η θέση σε εκκαθάριση και η συγχώνευση του ΟΤΕ καθώς και οποιαδήποτε μεταφορά, μεταβολή ή εκχώρηση στρατηγικής σημασίας στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας [...] αποτελούν, ήδη, το αντικείμενο διαδικασίας προσφυγής για παράβαση Κοινοτικού Δικαίου της Επιτροπής κατά της Ελλάδας».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο επίτροπος, αφού «εξέτασε την απάντηση της Ελλάδας στην αιτιολογημένη γνώμη», σημειώνει:

«Λόγω του πολύπλοκου χαρακτήρα του ζητήματος, η Επιτροπή ζήτησε συμπληρωματικές πληροφορίες για τα δικαιώματα αρνησικυρίας όσον αφορά τη νομική φύση τους και το συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο ασκούνται αυτά. Η Επιτροπή έλαβε τη νέα απάντηση των ελληνικών αρχών και επι του παρόντος την εξετάζει.»

Σχολιάζοντας την απάντηση, ο κ. Χουντής υποστηρίζει ότι η Κομισιόν αμφισβητεί τα δικαιώματα veto, που υποτίθεται ότι διασφάλιζε η κυβέρνηση της ΝΔ, πουλώντας τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom», και ερωτά το ΠΑΣΟΚ πώς θα επιτύχει την ουσιαστικότερη συμμετοχή του Δημοσίου στον Οργανισμό.

Πηγή www.zougla.gr