Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Παράταση έως τον Ιούνιο του 2010 για την παραγραφή εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων


Εξι μήνες παράταση στις προθεσμίες παραγραφής των φορολογικών χρήσεων 2000, 2001, 2002 και 2003 ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών, κατ΄ εφαρμογήν διατάξεων νόμου που ψηφίστηκε πριν από μερικούς μήνες από τη Βουλή.
Όσες φορολογικές χρήσεις παραγράφονταν στο τέλος του 2009, βάσει του νέου νόμου θα παραγραφούν στο τέλος Ιουνίου 2010, αν και εφόσον δεν υπάρξει και νέα παράταση.
Η παράταση αυτή δόθηκε ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών να....



προλάβουν να ελέγξουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην πρόσφατη περαίωση που ίσχυσε ως τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Η νέα παράταση περιλαμβάνει τις κάθε είδους προθεσμίες παραγραφής που λήγουν στις 31/12/2009, είτε πρόκειται για κανονικές προθεσμίες παραγραφής που λήγουν την προαναφερόμενη ημερομηνία (χρήση 2003) είτε πρόκειται για προθεσμίες οι οποίες βάσει υφισταμένων διατάξεων έχουν ήδη παραταθεί ή είναι μεγαλύτερες των κανονικών και η κατά παράταση ή η μεγαλύτερη προθεσμία λήγει την ίδια ως άνω ημερομηνία (υποθέσεις χρήσεων 2000, 2001 και 2002, υποθέσεις με πλαστά ή εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, υποθέσεις με κατασχεθέντα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία κ.τλ.).

Η παράταση αφορά και τις υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου (φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών και κερδών από λαχεία, φόρου μεταβίβασης ακινήτων, φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ειδικού φόρου επί των ακινήτων), αφούν από το νόμο δεν γίνεται διάκριση ή εξαίρεση.

Πηγή www.in.gr