Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Επιδότηση έως 60% για τις μικρές επιχειρήσεις σε εμπόριο και υπηρεσίες


Πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων για τις υφιστάμενες και τις νέες υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Γενικό Στόχο 2 του ΕΠΑΝ ΙΙ και αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Αφορά σε προτάσεις όπως η....


ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών, η πράσινη επιχειρηματικότητα και η προώθηση της καινοτομίας.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ, το πρόγραμμα στηρίζει ουσιαστικά την απασχόληση, καθώς περιέχει δεσμεύσεις τόσο για τη διατήρηση της υφιστάμενης απασχόλησης, όσο και για την αύξησή της απασχόλησης από τις επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει κάθε επαγγελματίας (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) που πληροί μια σειρά από προϋποθέσεις αναφορικά με το μέγεθος της επιχείρησης, την οικονομική της φερεγγυότητα, τον κύκλο εργασιών της, την εγγραφή στο επιμελητήριο και την τήρηση των ορίων περί κρατικών ενισχύσεων που θέτουν οι κανόνες της ΕΕ.

Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 50% επί του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και στο 60% στην περίπτωση που η επένδυση πραγματοποιηθεί σε νησί με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων ή σε πυρόπληκτες/σεισμόπληκτες περιοχές.

Τα όρια του προϋπολογισμού των υποβαλλόμενων Επιχειρηματικών Σχεδίων ξεκινούν από 30.000 και φτάνουν στις 100.000 ευρώ.

Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι αυτές που αφορούν στον εξοπλισμό (,έχρι 100% του συνολικού ενισχυόμενου προϋπολογισμού), τα κτιριακά και τη διαμόρφωση χώρων (έως 30% του συνολικού ενισχυόμενου προϋπολογισμού) και τις άυλες δαπάνες (προβολή, προώθηση, αλλες δαπάνες, υπηρεσίες συμβούλων)

Συνολικά, εκτιμάται ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για το πρόγραμμα αυτό θα ανέλθει στα 106 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 53 εκατ. ευρώ). Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1η Νοεμβρίου και ο οδηγός εφαρμογής του θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς.

Τέλος, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Χατζηδάκης, με τις νέες δράσεις αυτές το ΕΠΑΝ ΙΙ παραμένει πρώτο από όλα τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ σε προκηρύξεις και ενισχύσεις για ΜΜΕ και έτσι «τηρούμε τους στόχους που σας είχαμε ανακοινώσει για ενεργοποίηση δράσεων 1,3 δισ. ευρώ = 40% του ΕΠΑΝ ΙΙ ως τον Οκτώβριο».

Πηγή www.in.gr