Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Παραπέμπονται 67 για το Χρηματιστήριο

Το εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, δείχνει -μετά από 10 χρόνια- η Δικαιοσύνη, σε 67 άτομα για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου, την περίοδο 1999-2000. Είναι η γνωστή δικογραφία που είχε χειριστεί η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία σήμερα κρατείται στις φυλακές του Ελαιώνα, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών.
Επιχειρηματίες, χρηματιστές και τραπεζικοί παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να δικαστούν -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, άμεσης συνέργειας στην απάτη, καθώς και για ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος. Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ωστόσο έκριναν ότι δεν θα πρέπει να δικαστούν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου εκείνης της περιόδου, καθώς έκριναν ότι παραπλανήθηκαν...

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι Παναγιώτης Κονταλέξης, Γεώργιος Μπατατούδης, Παναγιώτης Πανούσης, Κωνσταντίνος και Χρυσή Στέγκου, Σπύρος Τασόγλου, Ηλίας Τσοτάκος, Δημ. Ράνιος, Ι. Μούστος και Ηλίας Μπογδάνος. Το βούλευμα που αποδίδει δευτερεύοντα ρόλο στους 49 από τους 67 κατηγορούμενους περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε μια καλοστημένη επιχείρηση που δρούσε σε βάρος των ανυποψίαστων επενδυτών την περίοδο 1999-2000.

«Σκοπός των κατηγορουμένων ήταν με την δημοσίευση και την διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό να αποκομίσουν οι ίδιοι και άλλοι παράνομο περιουσιακό όφελος, αφού προηγουμένως επεδίωκαν όπως και πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών». Το δικαστικό συμβούλιο διατηρεί σε ισχύ πολλούς από τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί σε βάρος των κατηγορουμένων, όπως τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εκποίησης αξιογράφων.

ZOUGLA,GR