Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μανώλης: Παραιτήθηκε αποκηρύσσοντας τις πρόωρες


Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, μια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε προαναγγείλει, κατέθεσε χθες ο Γιάννης Μανώλης υποστηρίζοντας ότι επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή προκειμένου «να διευκολύνει τον πρωθυπουργό» εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα ζητεί από τον Κώστα Καραμανλή να μην προκηρύξει σε πρόωρες «εκλογές αυτοκτονίας» και καταλογίζει ιδιοτελείς στόχους σε όσους εισηγούνται το αντίθετο.

Ο μέχρι χθες βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ με γραπτή δήλωση που απέστειλε χθες ξεκαθαρίζει πως παραιτείται νωρίτερα από το αναμενόμενο με σκοπό να διευκολύνει τον πρωθυπουργό «να ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δύο

φορές πρωθυπουργό».

Ταυτόχρονα, καλεί τον κ. Καραμανλή να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές σημειώνοντας ότι «έστω και αυτή την ύστατη ώρα έχει υποχρέωση να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία που θα την φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με ορατό ακόμη και τον κίνδυνο της διάσπασης».

«Αυτό που ζητούν εκατομμύρια των Νεοδημοκρατών που γαλουχήθηκαν με τις ιδεολογικές αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης είναι να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας» τονίζει ο κ. Μανώλης και καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον όσων εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες.

«Κάποιοι ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση, και κάποιοι άλλοι επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο» σημειώνει ο κ. Μανώλης σε μια αναφορά που σχολιάστηκε ως επίθεση κατά της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.

Αντί για την προκήρυξη εκλογών ο κ. Μανώλης προτρέπει τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην απομάκρυνση όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα. «Όσοι πλήγωσαν την παράταξη με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλείψεις τους έβαλαν τη ΝΔ στο κάδρο του σκανδάλου Siemens οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της ΝΔ διαθέτουν και κρίση και μνήμη» σημειώνει.

Αναφέρει μάλιστα ότι ο κ. Καραμανλής οφείλει «να προχωρήσει σε αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο» και τον καλεί ταυτόχρονα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετακινώντας «αυτούς που δηλώνουν αμετακίνητοι».

Τη βουλευτική έδρα του κ. Μανώλη θα καταλάβει ο Δημήτρης Κρανιάς, α' επιλαχών στην εκλογική περιφέρεια της Αργολίδας με την παράταξη της ΝΔ.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/01/1708779.htm