Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Προκήρυξη εκλογών με φόντο την οικονομία


Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό. Ο Κώστας Καραμανλής επικαλέστηκε ως λόγο για την ανάγκη ανανέωσης της λαϊκής εντολής τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη λήψης, χωρίς καθυστερήσεις και παλινωδίες, όλων των δύσκολων μέτρων που θα διασφαλίσουν την πρόοδο του τόπου. Αύριο συναντάται με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έχει ήδη ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

Τρεις είναι οι μεγάλες προκλήσεις για την

οικονομία, υποστήριξε ο Κ. Καραμανλής:

• Έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες και αύξηση της αποδοτικότητάς τους

• Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής, όσες ομάδες και αν ενοχληθούν

• Διαρθρωτικές αλλαγές

Ο Κ. Καραμανλής, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον αρχηγό της Γ. Παπανδρέου λέγοντας: “Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση και καμία σοβαρή οικονομική πρόταση. Καταστροφολογεί για την πορεία της οικονομίας και δεν προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο”

Το παρασκήνιο

Των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων προηγήθηκε ένα θρίλερ διαρροών και φημών, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε στο λαό και θα δικαιολογούσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά ακόμη και το αν οι εκλογές τελικά θα γίνονταν ή όχι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση και τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονταν διχασμένα μπροστά στην προοπτική της λαϊκής ετυμηγορίας. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Γιώργος Σουφλιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγούνταν εκλογές, την ίδια στιγμή που άλλα, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μιχάλης Λιάπης εξέφραζαν δημόσια την αντίθεσή τους. Σημαντικός αριθμός βουλευτών της συμπολίτευσης είχε απευθύνει έκκληση στον Κώστα Καραμανλή να μην προχωρήσει, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι σε περίπτωση που επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις -δίνουν προβάδισμα 6% στο ΠΑΣΟΚ- η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο ηττημένος μιας εκλογικής αναμέτρησης και ασφαλώς, πολλοί εξ΄ αυτών θα απωλέσουν το βουλευτικό τους αξίωμα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=78368