Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεργασίες τηλεπικοινωνιών που αλλάζουν το τοπίο


Νέα εικόνα στο επιχειρηματικό σκηνικό της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς
με συνεργασίες που έχουν ήδη κλείσει και άλλοι τώρα συνάπτονται Στις ηδη φνωστές συνεργασίες, περιλαμβάνονται αυτοί ανάμεσα στη βρετανικών συμφερόντων Vodafone και στην Ηellas Οn Line, συγγενική εταιρεία του ομίλου της Ιntracom, και ανάμεσα στην Οn Τelecoms και τη Vivodi. Ωστόσο ο γάμος της χρονιάς στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά εκτιμάται ότι θα είναι ο....



στρατηγικός επενδυτής που αναζητείται επειγόντως για τη Wind Ηellas, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να επισημοποιηθεί η συνεργασία ανάμεσα στην Vodafone και την Ηellas Οn Line. Την ημερομηνία αυτή θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιρειών για να δώσουν και τυπικά το «οκέι» στη μεταξύ τους επιχειρηματική συμφωνία, η οποία προβλέπει την απόκτηση του 18,5% της ΗΟL από τη Vodafone. Σε αντάλλαγμα, η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία θα εισφέρει στη ΗΟL τις δραστηριότητές της στη σταθερή τηλεφωνία και στο Ίντερνετ. Η Vodafone και η ΗΟL θα προσφέρουν στην ελληνική αγορά αποκλειστικά και από κοινού προϊόντα και υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες Διευθύνσεις εργάζονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και θα είναι έτοιμες να λανσάρουν τα πρώτα προϊόντα προς το τέλος του έτους. Σίγουρη συνεργασία θεωρείται και η εξελισσόμενη εδώ και μερικούς μήνες ανάμεσα στην Οn Τelecoms και τη Vivodi. Σύμφωνα με στελέχη και των δύο πλευρών, η συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών έχει σχεδόν κλείσει και είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωσή της.

Με τη συγχώνευση θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα με βάση 150.000 τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων, αριθμός που θα δημιουργήσει τον τέταρτο πόλο στην αγορά. Επισημαίνεται ότι παράλληλα με τη συγχώνευση αυτή θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία συγχώνευσης του νέου σχήματος με τις Νet Οne (ελέγχεται από την εισηγμένη εταιρεία Sciens) και Αlgonet (ανήκει στον σαουδαραβικό όμιλο Οlayan). Επισημαίνεται ότι μπροστά από την υπό διαμόρφωση νέα εταιρεία βρίσκονται οι Forthnet (302.000 συνδρομητές), Ηellas on Line (232.000) και Τellas/Wind (180.000 συνδέσεις LLU).

Πηγή www.mobile-news.gr