Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Περικοπές και επενδύσεις στον ΟΤΕ


Της Μαρίας Μόσχου

Nέες επενδύσεις κυρίως σε υποδομές και δίκτυα, μείωση του προσωπικού κατά 2.000 εργαζομένους, αξιοποίηση των ακινήτων και νέα βελτιωμένα πακέτα που συνδυάζουν σταθερή - κινητή τηλεφωνία, internet και δορυφορική τηλεόραση είναι οι βασικές κινήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ.

Εξετάζεται σχέδιο μείωσης του προσωπικού, το οποίο......



δεν θα έχει τη μορφή της εθελουσίας εξόδου. Μετά από μελέτες έχουν ήδη εντοπιστεί ποιοι είναι οι υπάλληλοι που πρέπει να αποχωρήσουν χωρίς να επηρεαστεί η αποδοτικότητα του Οργανισμού. Η αποχώρηση των εργαζομένων αυτών θα συνοδευτεί με πρόσληψη άλλων περίπου 500 εργαζομένων σε ειδικότητες νέων τεχνολογιών.

Η διοίκηση μελετά στο πλαίσιο των συνεργιών με τους Γερμανούς συνέργιες, όπως οι τομείς των προμηθειών και των οπτικών ινών στο ΚΑΦΑΟ. Το κόστος του είναι μόλις στο 1/5 του κόστους του κυβερνητικού σχεδίου (που για όλη την Ελλάδα ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ), μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και δίνει ταχύτητες από 24 mpbs ως 50 mpbs ανάλογα την απόσταση από το ΚΑΦΑΟ και δεν απαιτεί καλωδίωση στο σπίτι. Ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει επαφές με δήμους και από τις αρχές του έτους θα αρχίσουν εργασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προϊόντα
Επόμενο βήμα η προσφορά ανταγωνιστικών συνδυαστικών προϊόντων και πακέτων που ουσιαστικά μέχρι τώρα «φρέναρε» η ΕΕΤΤ λανσάροντας στο τέλος του μήνα στην αγορά ένα πακέτο double play υπηρεσιών (με πάγιο ενσωματωμένο, internet σε ταχύτητα 8 mpbs, απεριόριστες κλήσεις σε εθνικά σταθερά κ.λπ.) με ανταγωνιστική τιμή στα 43,9 ευρώ μηνιαίως, όπως και τα πακέτα που ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου για τους εταιρικούς και τους επιχειρηματικούς πελάτες.

Εμφαση θα δοθεί και στις επενδύσεις στο εξωτερικό με βασική επένδυση αυτή της Ρουμανίας, όπου τον Οκτώβριο αναμένεται να εξασφαλιστούν οι εγκρίσεις για την εξαγορά της Zapp από την Cosmote Romania. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο πρώτο δίμηνο του 2010 η θυγατρική στη Ρουμανία θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες τρίτης γενιάς, αφού η Zapp κατέχει άδεια 3G.

Πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ