Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Περικοπή θέσεων εργασίας εξετάζει ο ΟΤΕ


Στο σχέδιο εξόδου 2.000 εργαζομένων, με την ταυτόχρονη πρόσληψη έως 500 νέων, που επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΤΕ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια συνέντευξςη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ΔΕΘ. Ο Παναγής Βουρλούμης εκτίμησε ότι αν η μείωση γίνει σωστά δεν θα κλονιστεί η λειτουργία της επιχείρησης.



Ο Π. Βουρλούμης δήλωσε ότι η περικοπή των θέσεων εργασίας δεν πρόκειται να λάβει το χαρακτήρα μαζικής εθελουσίας εξόδου και δεν θα απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Όπως διευκρίνισε, ο οργανισμός θα δώσει κίνητρα σε συγκεκριμένους εργαζόμενους, κατόπιν ποιοτικής αξιολόγησης τους, ώστε να φύγουν οικειοθελώς. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος δεν έχει προσδιοριστεί. Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα για το υπόλοιπο 2009 θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο με το α' εξάμηνο και προέβλεψε ότι το και το 2010 θα είναι δύσκολη χρονιά, λόγω της διεθνούς κρίσης.

Αναφορικά με τους επιχειρηματικούς στόχους, θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ευρυζωνικότητας και την προώθηση της καλωδιακής τηλεόρασης. Το έργο για τη σύνδεση των κέντρων του ΟΤΕ με το δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο θα επιτρέψει υψηλότερες ταχύτητες, θα ξεκινήσει μέσα στο 2009. Ο στόχος είναι να έχουν φτάσει το 2010 οπτικές ίνες σε 2.000-3.000 ΚΑΦΑΟ.

"Κυνηγάμε τη Siemens"

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση της Siemens, o Π. Βουρλούμης είπε ότι ΟΤΕ απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο του Μονάχου, ζητώντας από τη Siemens να του δώσει στοιχεία για την εμπλοκή στελεχών του. Δεν τα έλαβε, με αποτέλεσμα να καταθέσει αγωγή κατά της γερμανικής εταιρείας. "Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τη Siemens, προκειμένου είτε να μας πει ποιοι ήταν αυτοί που καταγγέλλει είτε να μας αποζημιώσει για τη δυσφήμιση", διευκρίνισε.

Από τη συνέντευξη Τύπου δεν έλειπαν και οι αιχμές για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, λέγοντας ότι η ρύθμιση της αγοράς έφτασε "σε σημείο παροξυσμού". Εκφράζοντας την ελπίδα εξομάλυνσης των σχέσεων ΟΤΕ - ΕΕΤΤ, είπε "dum spiro spero", "όσο ζω, ελπίζω".

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=78023