Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ερώτηση για την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ- COSMOTE από 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας & Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, Πολιτική Εκπρόσωπο για θέματα Οικονομίας. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητάνε να κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πλήρες κείμενο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία ακυρώνονται τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και ζητούν να μάθουν σε πόσο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε την εν λόγω υπόθεση και εξέδωσε την απόφασή του.
Όπως επισημαίνουν στην ερώτηση, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείο έρχεται ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.
Οι Βουλευτές του




Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας & Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, Πολιτική Εκπρόσωπο για θέματα Οικονομίας. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητάνε να κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πλήρες κείμενο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία ακυρώνονται τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και ζητούν να μάθουν σε πόσο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε την εν λόγω υπόθεση και εξέδωσε την απόφασή του.
Όπως επισημαίνουν στην ερώτηση, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείο έρχεται ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.
Οι Βουλευτές του

ΠΑΣΟΚ βάλουν κατά του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος παρά την υποβολή αλλεπάλληλων Ερωτήσεων στη Βουλή, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής αρνείται να καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πόρισμα των ελεγκτών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και τα πρακτικά της 466ης/7.3.2008 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Η επίμονη αυτή άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, σημειώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή τους, επιβεβαιώνει την προσπάθεια συγκάλυψης από την Κυβέρνηση σοβαρότατων ευθυνών και παραλείψεων που φέρουν τόσο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, όσο και η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητάνε και πάλι από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να καταθέσει το πόρισμα των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και τα πρακτικά των σχετικών συνεδριάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ




ΘΕΜΑ: «Ακύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προστίμου που είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά για τη υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE»


Όπως είναι γνωστό το 2006 η εισηγμένη εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ εξαγοράστηκε από την επίσης εισηγμένη COSMOTE έναντι τιμήματος που θεωρήθηκε άκρως υπερβολικό. Το ΠΑΣΟΚ υπέβαλε στις 07/02/2007 μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ πριν την εξαγορά και διαδικασίες που ζημίωναν το Ελληνικό Δημόσιο. Κατόπιν τούτου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε τον Ιούλιο του 2008 κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της χειραγώγησης αγοράς από κοινού και κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια, και της ηθικής αυτουργίας στη χειραγώγηση.
Η άσκηση ποινικής δίωξης, άφησε πλήρως έκθετο το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο είχε προσπαθήσει να κλείσει την υπόθεση με την από 07/03/2008 466η απόφασή του. Συγκεκριμένα, στην απόφαση αυτή, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επιχείρησε ουσιαστικά να αποσιωπήσει το θέμα της χειραγώγησης, αρκούμενη να μιλήσει για «στήριξη της τιμής της μετοχής», τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έκανε λόγο για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο διάστημα που προηγήθηκε της εξαγοράς της, από συγκεκριμένα πρόσωπα. Προφανώς, η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εκτελώντας άνωθεν εντολές και υποδείξεις, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και να πέσουν «στα μαλακά» οι υπεύθυνοι. Τα πρόστιμα που είχε τότε επιβάλει η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν επιλεκτικά και προκλητικά χαμηλά σε σχέση με το μέγεθος της παράβασης. Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρά τη μηνυτήρια αναφορά του ΠΑΣΟΚ (στις 7/02/2007) και την εισαγγελική έρευνα, χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια για να βγάλει το πόρισμά της!
Τονίζεται ότι μέχρι σήμερα, και παρά την υποβολή αλλεπάλληλων Ερωτήσεων στη Βουλή από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αρνείται να καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πόρισμα των ελεγκτών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και τα πρακτικά της 466ης/7.3.2008 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία ασχολήθηκε με το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Η επίμονη αυτή άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της και δημιουργεί εύλογα την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει ευθύνες και παραλείψεις τόσο των εμπλεκομένων στην υπόθεση, όσο και της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Πριν λίγες ημέρες, και ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η διερεύνηση του ποινικού σκέλους της υποθέσεως, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του ακύρωσε τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 7/3/2008 στους εμπλεκομένους στην υπόθεση.
Επειδή η υπόθεση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE έγινε με διαδικασίες που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο,
Επειδή η άρνηση μέχρι και σήμερα του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών να καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πόρισμα των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τα πρακτικά των σχετικών συνεδριάσεων του Δ.Σ., επιβεβαιώνει την προσπάθεια συγκάλυψης σοβαρότατων ευθυνών,
Επειδή είναι σημαντικό να γνωστοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση του ποινικού σκέλους της υποθέσεως.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:


1. Σε πόσο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε την εν λόγω υπόθεση και εξέδωσε την απόφασή του;
2. Ποιο είναι το αιτιολογικό στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να ακυρώσει την από 7/3/2008 466η απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία επέβαλε πρόστιμα στους εμπλεκομένους στην υπόθεση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE; Να κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πλήρες κείμενο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
3. Να κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πόρισμα των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα οι μεγάλες κινήσεις κωδικών εμπλεκομένων προσώπων ή συνδεδεμένων εταιρειών και οι μαγνητοφωνημένες εντολές που έγιναν στο διάστημα που αφορά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων των δύο εταιρειών ως την ημέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά.
4. Να κατατεθούν τα πρακτικά της 466ης (της 7/3/2008) και κάθε άλλης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία ασχολήθηκε με το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE.
5. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών;



14/04/2009 Οι Βουλευτές


ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΩ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡΗΣ
Από http://toskonaki.blogspot.com/