Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Διαπραγματεύσεις Καραβέλα με τις ελληνικές αρχές


Το πρώην στέλεχος της Siemens φέρεται να διαπραγματεύεται με τις ελληνικές αρχές την παράδοσή του.

Έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλας διαπραγματεύεται με τις ελληνικές αρχές την παράδοσή του μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την εισαγγελία του Μονάχου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται εξελίξεις το πολύ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα οι ελληνικές δικαστικές αρχές συνεχίζουν την ασφυκτική πίεση προς τον καταζητούμενο χρησιμοποιώντας τα παιδιά. Ο συνήγορος του κ. Καραβέλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες και στο μικρότερο γιο της οικογένειας, καθώς - όπως εκτίμησε - «θεωρείται μήνυμα το γεγονός ότι δεσμεύθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει από κοινού με τη μητέρα του».

Στοον Γ. Σανιδά ο δικηγόρος του Χ. Καραβέλα
Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά επισκέφθηκε σήμερα

ο δικηγόρος Ι. Μαρκουλάκος, ο οποίος είναι συνήγορος του φυγόδικού, πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, Χ. Καραβέλα και ζήτησε εγγράφως να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ο κ. Μαρκουλάκος ζήτησε την σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, επικαλούμενος ότι δεν ασκεί ορθά τα καθήκοντα του ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Σανιδάς εξέτασε την αίτηση του κ. Μαρκουλάκου και την αρχειοθέτησε, επικαλούμενος ότι ο Ν. Ζαγοριανός εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντά του.

Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών του Χ. Καραβέλα

Σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα προχώρησε η Αρχή για την «Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», ύστερα από συνεννόηση με τον 4ο ειδικό ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

Η Αρχή προχωρά σε απαγόρευση πώλησης και μεταβίβασης ακινήτων (και κτημάτων) του Χρ. Καραβέλα σε Εκάλη, Αντίπαρο, Πάρο, Σαντορίνη, Αράχωβα και Μύκονο. Θα σταλούν, μάλιστα, σχετικές επιστολές σε όλα τα υποθηκοφυλάκεια της χώρας.

Δεσμεύονται, επίσης, χρήματα (200.000 ευρώ), που έχουν βρεθεί σε κατάθεση σε τράπεζα της Αθήνας, καθώς και όσα τιμαλφή κρατάει η οικογένεια σε θυρίδες.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση, ακόμη και αν έχουν μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο κ. Γιάννης Μαρκουλάκος, συνήγορος του κ.Καραβέλα,απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με φήμες που θέλουν τον εντολέα του να διαπραγματεύεται την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές, απάντησε πως «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση με καμία αρχή».

Ο συνήγορος είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε τον ανακριτή ότι έχουν κατατεθεί προσφυγές των θυγατέρων του κ. Καραβέλα για εξάλειψη ή σημαντική μείωση της συνολικής εγγύησης 2 εκατομμυρίων ευρώ, που τους έχει επιβληθεί, και ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Ζαγοριανού ότι δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια ως την έκδοση των σχετικών βουλευμάτων.

Επίσης, ο συνήγορος αναφερόμενος στην υπόθεση δέσμευσης λογαριασμών, στους οποίους είναι συνδικαιούχος και ο μικρότερος γιος του Χρ. Καραβέλα, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ανακριτής δεν θα προβεί σε κάποια ενέργεια για το αγόρι και ότι ίσως απλώς το καλέσει, ως μάρτυρα στην υπόθεση.

Για το φυγόδικο εντολέα του, ο κ. Μαρκουλάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν γνώριζε όλα αυτά που συνέβησαν με την οικογένειά του δεν θα είχε φύγει.

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Εφετών ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που επέτρεπε τη χορήγηση ολόκληρης της δικογραφίας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Ο συνήγορος του κ. Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι στην Εισαγγελία Εφετών δεν του επέτρεψαν να ενημερωθεί για το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης.

Τις επόμενες ημέρες, εξ άλλου, αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της αιτήσεως εξαίρεσης του ανακριτή, που υπέβαλαν, οι δια των συνηγόρων τους, οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης. Ήδη, πρόταση προς το Συμβούλιο έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης.

www.kathimerini.gr