Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αρνητική η επιρροή των νέων φόρων σε ΟΤΕ-Cosmote


Αρνητική για τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα για τις ΟΤΕ- Cosmote θα είναι η κίνηση του οικονομικού επιτελείου να επιβάλει επιβαρύνσεις στα τέλη κινητής τηλεφωνίας, αναφέρουν οι χρηματιστηριακές. Οι τηλεπικοινωνιακές επιβαρύνσεις περιλαμβάνονται στη δέσμη φορλογικών μέτρων που εξήγγειλε χθες ο υπουργός κ. Παπαθανασίου.

Τα εισπρακτικά μέτρα για τις τηλεπικοινωνίες περιλαμβάνουν:




Αναπροσαρμογή του τρόπου υπολογισμού των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού, που επιβαρύνει περισσότερο αυτούς που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού τους, είναι ο εξής:

Λογαριασμός (ευρώ) ποσοστό τέλους

-Έως 50 ευρώ 12%
-50,01 - 100 15%
-100,01 - 150 18%
-150,01 και άνω 20%

Επιβολή στα καρτοκινητά τηλέφωνα τέλους 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας.

Αρνητική έκβαση αποτελεί κατά την HSBC, η οποία επισημαίνει ότι η αύξηση της φορολογίας στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας θα επηρεάσει αρνητικά τη χρήση, κάτι το οποίο αποτελεί άσχημο νέο για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τον ΟΤΕ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, δεν είναι δυνατό να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένο μέγεθος επίπτωσης.

Το υπουργείο σκοπεύει στη συλλογή 140 εκατ. ευρώ ετησίως από το συγκεκριμένο μέτρο, αναφέρει η Εθνική P&K. Με πρόχειρο υπολογισμό που βασίζεται στα μερίδια αγοράς, η Cosmote θα συνεισφέρει περίπου 60 εκατ. ευρώ (έχοντας 43% μερίδιο αγοράς).
Σε πίεση θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες οι μετοχές του ΟΤΕ προβλέπει η Alpha Finance, λόγω της αρνητικής εξέλιξης. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι οι εταιρίες κινητής δεν θα μπορέσουν να περάσουν την αύξηση της φορολογίας στους καταναλωτές λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης, απορροφώντας έτσι το κόστος και μειώνοντας τη λειτουργική τους κερδοφορία.

Αν η Cosmote καταφέρει να κρατήσει τη μέση ετήσια αύξηση του μέσου εσόδου ανά χρήστη στο -10,9 για το διάστημα 2008-2011 τότε η αρνητική επίπτωση στην τιμή στόχο της χρηματιστηριακής για τον ΟΤΕ θα είναι οριακή (0,01 ευρώ ανά μετοχή).

Πηγή http://www.euro2day.gr/article/525428/ArticleDetails.aspx