Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Εκει δεν γλιτώνει κανείς...


Φυλάκιση 150 ετών αποφάσισε για τον Μπέρναρντ Μάντοφ αμερικανικό δικαστήριο

Στην ανώτατη ποινή φυλάκισης των 150 ετών καταδίκασε αμερικανικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο του Nasdaq, Μπέρναρντ Μάντοφ, για την οργάνωση μίας πυραμίδας με την οποία εξαπάτησε χιλιάδες ανθρώπους

αποσπώντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και οι δικηγόροι του Μάντοφ είχαν προσπαθήσει να επιβληθεί ποινή 12 ετών, οι κατήγοροι είχαν προτείνει τη μέγιστη δυνατή ποινή για όλες τις κατηγορίες που τον βαρυναν, συνολικά 11 μεταξύ τους και το ξέπλυμα χρήματος. Οι ομοσπονδιακές Αρχές είχαν προτείνει ποινή 50 ετών.

Ο δικαστής μίλησε «για τεράστια παραβίαση της εμπιστοσύνης», αλλά και για «εντυπωσιακού μεγέθους απάτη».

Το ακριβές ποσό που έχασαν οι επενδυτές δεν είναι γνωστό· δικαστικά έγγραφα το ανέβαζαν σε 170 δισεκατομμύρια δολάρια που κινήθηκαν στους λογαριασμούς του Μάντοφ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα θύματά του δεν ήταν μόνο οικομικά εύρωστοι, οργανισμοί και ιδρύματα αλλά και υπάλληλοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι.

Η απόφαση έγινε δεκτή από το ακροατήριο με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος άκουσε την ποινή χωρίς να αντιδράσει.

Πριν ανακοινωθεί η ποινή ο Μάντοφ είπε ότι «δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη για την συμπεριφορά μου. Πώς μπορείς να ζητήσεις συγγνώμη για την προδοσία χιλιάδων επενδυτών που μου εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής;»

Πρόσθεσε ότι όσο προσπαθούσε να διορθώσει τη ζημιά από τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραττε έπεφτε «όλο και πιο βαθιά στην τρύπα που έσκαψα».

Ο Μάντοφ, 71 ετών, τελούσε υπό κράτηση από τον περασμένο Μάρτιο έχοντας παραδεχτεί την ενοχή του.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1028279&lngDtrID=251