Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΟΤΕ: Ανακοίνωση σχετικά με περικοπές αποδοχών εργαζομένων


Η Διοίκηση του ΟΤΕ, υλοποιώντας το νέο δόγμα του κυρίου μετόχου που είναι πλέον η D.T., επιχειρεί με απαράδεκτες και παράνομες ενέργειες να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Διοίκηση με μια παράνομη επιστολή «ενημερώνει» τους εργαζόμενους στο Δ.Μ. ότι θα περικοπούν οι αποδοχές τους στις 24/6/09, ημέρα που η ΟΜΕ-ΟΤΕ ενημέρωνε το προσωπικό για την αντίθετη άποψή της στην εκποίηση του νέου πακέτου μετοχών (5%) στη D.T.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις (Κυβέρνηση, Διοίκηση ΟΤΕ και Deutsche Telekom) ότι αυτές οι ενέργειες θα



πέσουν στο κενό όπως και τόσες άλλες κατά το πρόσφατο παρελθόν (sms, εκφοβισμοί) που στόχο είχαν και έχουν να σπάσουν το εσωτερικό μας μέτωπο και να δημιουργήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι παράνομες και καταχρηστικές και παραβιάζουν τη νομοθεσία σε ότι αφορά την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σαν τέτοιες θα αντιμετωπισθούν νομικά και αγωνιστικά από το Σ.Κ. και τους εργαζόμενους.
Πέραν αυτών η Ομοσπονδία μας δεν ανέχεται από τη μια μεριά να έχουμε λιτότητα, πάγωμα μισθών, απειλές και εκφοβισμούς και από την άλλη ο κ. Βουρλούμης στη Γεν. Συνέλευση του … πεζοδρομίου, να παίρνει 175.000 € για bonus και τα εκλεκτά του golden boys χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, ενώ αναμένουν και την εξ αναβολής νέα Γενική Συνέλευση για να πάρουν νέα stock options.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και αντισυνδικαλιστικής ενέργειας της Διοίκησης και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν άμεση απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας.

Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί δεν παρακρατήθηκε ο μισθός στους Γεν. Δ/ντές και στα golden boys οι οποίοι δεν προσήλθαν στο Διοικητικό Μέγαρο;

Πηγή http://www.mobile-news.gr