Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Cosmote:Πραγματογνώμονες για την αγορά της ''Γερμανός''



Πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί το ύψος της ζημίας που υπέστη η COSMOTE από την εξαγορά της αλυσίδας των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το Μάιο του 2006 διέταξε ο 20ος τακτικός ανακριτής Απ. Ζαβιτσάνος.

Ο ανακριτής όρισε ήδη δύο πραγματογνώμονες με την εντολή να του καταθέσουν μέσα σε 3 μήνες αιτιολογημένη έκθεση οικονομοτεχνικής πραγματογνωμοσύνης για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, με τίμημα 1,3 δις ευρώ.

Ο ανακριτής τους ζητεί να προσδιορίσουν εάν ήταν




εύλογο το ποσό του τιμήματος με βάση τόσο την οικονομική θέση της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις 4 Μαΐου του 2006, οπότε έγινε η εξαγορά της, όσο και την επιχειρηματική λογική αλλά και διεθνή πρακτική τέτοιου τύπου συμβάσεων εξαγοράς.

Ο ανακριτής τους ζητεί μάλιστα να καθορίσουν το εύλογο για αυτούς ύψος του τιμήματος σε περίπτωση που κρίνουν ότι το ποσό αυτό ήταν υψηλό. Επιπλέον, οι δύο πραγματογνώμονες θα πρέπει να εξηγήσουν αν υπέστη ζημία και πόση, η COSMOTE από την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε αναγκαία για τον ανακριτή όσον αφορά την κατηγορία της απιστίας που αντιμετωπίζουν 8 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE Eυ. Μαρτιγόπουλος.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα από την εισαγγελέα Ελένη Ράϊκου, μετά τη διενέργεια δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταγγείλει την εξαγορά ως επιζήμια για τον ΟΤΕ.

Πηγή http://www.zougla.gr/news.php?id=49635