Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Απειλές της Διοίκησης του ΟΤΕ προς εργαζόμενους




Επιστολή που «ενημερώνει» τους εργαζόμενους στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ ότι θα περικοπούν οι αποδοχές τους στις 24/6/09 -μέρα που η ΟΜΕ-ΟΤΕ ενημέρωνε το προσωπικό για την αντίθετη άποψή της στην εκποίηση του νέου πακέτου μετοχών (5%) στη D.T.- έστειλε στους εργαζόμενους το γραφείο γενικού διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η επιστολή του γενικου

διευθυντή "όσοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Διοικητικού Μεγάρου απουσίασαν κατά την ανωτέρω ημερομηνία, χωρίς να ευρίσκονται σε κανονική ή ειδική άδεια, σε άδεια λόγω ασθενείας κ.λπ., δεν θεωρούνται αδικαιολογήτως απόντες, πλην όμως δεν θα τους καταβληθούν οι νόμιμες αποδοχές που αντιστοιχούν στην εργασία της ημέρας αυτής".

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ - ΟΤΕ υπογραμμίζει πως "οι ενέργειες της Διοίκησης είναι παράνομες και καταχρηστικές και παραβιάζουν τη νομοθεσία σε ό,τι αφορά την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σαν τέτοιες θα αντιμετωπισθούν νομικά και αγωνιστικά". Προσθέτει επίσης πως "η Ομοσπονδία μας δεν ανέχεται από τη μια μεριά να έχουμε λιτότητα, πάγωμα μισθών, απειλές και εκφοβισμούς" και απαιτεί "την άμεση ανάκληση της παράνομης και αντισυνδικαλιστικής ενέργειας της Διοίκησης". Τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους "να δώσουν άμεση απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας".

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=470851