Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Εξαγορά της Zapp στη Ρουμανία από την Cosmote


Υπεγράφη σήμερα στο Βουκουρέστι η συμφωνία της εξαγοράς της Telemobil S.A. (Zapp) στη Ρουμανία, από τον Όμιλο της Cosmote.
Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της Cosmote, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και εκ μέρους του Πωλητή, μέλους του ομίλου Saudi Oger, ο Corporate Finance Director, κ. Nadim Akkawi.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το

τίμημα για την εξαγορά των μετοχών της Zapp αναμένεται να ανέλθει σε 61 εκατ. ευρώ περίπου (Equity Value), ενώ η Cosmote θα αναλάβει τα δάνεια και τις λοιπές υποχρεώσεις της Zapp, που ανέρχονται σε περίπου 146 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη δικτύου 3G και CDMA της εταιρείας.

Ως σύμβουλοι της Cosmote για τη συναλλαγή ενήργησαν οι οίκοι Citigroup Global Markets Limited (CITI) και N M Rothschild and Sons Limited.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σχολίασε σχετικά: «Mε τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και διεύρυνσης της πελατειακής βάσης για την Cosmote Ρουμανίας, καθώς η εταιρεία αποκτά άδεια και υποδομές 3ης γενιάς και CDMA που της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει στη ρουμανική αγορά πρωτοποριακές υπηρεσίες δεδομένων, αλλά και φωνής. Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές της Ευρώπης, και μόλις σε 3,5 χρόνια λειτουργίας, η Cosmote Ρουμανίας έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο και τη νέα μας αυτή επένδυση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Zapp είναι η παλαιότερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην αγορά της Ρουμανίας, έχοντας ιδρυθεί το 1993 και κατέχει τηλεπικοινωνιακές άδειες CDMA 450 MHz και 3ης γενιάς (3G) στα 2100 MHz. Το δίκτυο 3ης γενιάς της εταιρείας καλύπτει 23 ρουμάνικες πόλεις. Το 2008 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ ενώ η πελατειακή της βάση ξεπέρασε τις 374 χιλιάδες συνδρομητές συμβολαίου.

Η εξαγορά τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών της Ρουμανίας.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=766661