Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

"Βόμβα" του δικηγόρου του Χριστοφοράκου


Υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, ακόμη και υπουργοί έχουν εμπλακεί στην υπόθεση «SIEMENS», αναφέρει ο δικηγόρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο Μόναχο, ποινικολόγος Ντάνιελ Πέτερ, ο οποίος μίλησε στην «zougla. gr» και την Κιμ Κίλιαν.

Ο κ. Πέτερ αναφέρεται επίσης σε απειλές κατά της ζωής του πελάτη του και για πρώτη φορά δίνει την πληροφορία πως πέντε στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στο Μόναχο, για να διερευνήσουν απειλές που προέρχονται από κύκλους αριστερών ομάδων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας.



Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» ο Ντάνιελ Πέτερ έχει ως εξής:

Ερώτηση : Πόσο πιθανή είναι η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα;

Απάντηση : Κάτι τέτοιο δεν το ελπίζω και αν οι Έλληνες αυτή τη φορά συμπεριφερθούν σωστά και επεξεργαστούν τα έγγραφα που θα τους δοθούν με σωστό τρόπο, τότε αποκλείω το ενδεχόμενο έκδοσης.

Ερώτηση : Τι έχει ακριβώς συμβεί με την παραγραφή των αδικημάτων, διότι όπως υποστηρίζετε στη Γερμανία τα αδικήματα αυτά έχουν παραγραφεί.

Απάντηση : Έτσι και αλλιώς, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που απέστειλε το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και όσον αφορά το περιεχόμενό του, το 90% των αδικημάτων, σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο, έχει παραγραφεί.

Ερώτηση : Ποια θα ήταν τα αδικήματα εκείνα που δεν θα είχαν παραγραφεί, σύμφωνα πάντα με τον γερμανικό νόμο;

Απάντηση: Δεν θα επιθυμούσα να αναφερθώ αυτή τη στιγμή σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ θέλω να αναφερθώ μόνον στη χρονική στιγμή κατά την οποίαν ετελέσθησαν τα αδικήματα. Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία του Μονάχου συμφωνεί πως το 90% των αδικημάτων έχει παραγραφεί. Στην Ελλάδα θα εκδοθεί μόνον αν μας εξασφαλίσουν ότι δεν θα διωχθεί για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί. Κατά την δική μου γνώμη ωστόσο, δεν έχει παραγραφεί το 90% αλλά το 100% των αδικημάτων. Τώρα αναμένουμε να δούμε τι άλλα έγγραφα έχει στα χέρια της η Εισαγγελία της Αθήνας.

Ερώτηση : Κύριε Πέτερ, πείτε μου τώρα αν ο κ. Χριστοφοράκος είναι έτοιμος να κατονομάσει πολιτικούς, εννοώ όχι μόνο γενικά τα πολιτικά κόμματα αλλά και συγκεκριμένα ονόματα;

Απάντηση : Αυτό θα πρέπει να το δει κανείς.

Ερώτηση : Δηλαδή αν εκδοθεί και δικαστεί στην Ελλάδα , τότε θα πει τα ονόματα; Είναι κάπως έτσι;

Απάντηση : Μπορεί να είναι και έτσι αλλά μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί τώρα και εδώ.

Ερώτηση: Μπορείτε να με πληροφορήσετε αν πρόκειται για υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη ή για απλούς βουλευτές;

Απάντηση : Δεν επιθυμώ να εισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα πρόκειται και για υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη .

Ερώτηση : Μιλάμε ακόμη και για υπουργούς των εμπλεκομένων στην υπόθεση Κυβερνήσεων;

Απάντηση: Θα μπορούσε να είναι ακριβώς έτσι. Ναι!

Ερώτηση: Αυτό που σίγουρα προκαλεί αίσθηση είναι αυτό που είπατε, πως δηλαδή φοβόσαστε για την ζωή του κ. Χριστοφοράκου καθώς η Εισαγγελία στην Αθήνα, ισχυρίζεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει, ενώ εσείς υποστηρίζετε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο.

Απάντηση : Πρώτον, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και από την άλλη, αυτή η πληροφορία μάς έφθασε από έναν έμπιστο δικό μας άνθρωπο, των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας στη Γερμανία, από την Αθήνα. Εγώ παίρνω αυτό το μήνυμα στα σοβαρά διότι, αν πάει το μυαλό μου στο κακό, αυτό δεν είναι απειλή αλλά προετοιμασία για δολοφονία. Πρόκειται για τυπική διαδικασία. Προετοιμάζει κανείς το έδαφος και στην συνέχεια βρίσκεις κάποιον κρεμασμένο στο κελί του και στη ύστερα γυρίζουν και λένε ότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας. Και τώρα θα σας πω και κάτι που γνωρίζω από χθες το βράδυ. Έφθασαν στη Γερμανία πέντε άτομα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, τα οποία σε συνεργασία με τις δικές μας μυστικές υπηρεσίες θέλουν να διερευνήσουν κάποιες απειλές κατά της ζωής του Χριστοφοράκου που προέρχονται από κάποιους κύκλους στην Ελλάδα... Για όλα αυτά είναι ενήμερες οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Όλοι μαζί επιθυμούν να προστατεύσουν τον κ. Χριστοφοράκο ώστε να μην του συμβεί τίποτε στη Γερμανία. Επαναλαμβάνω: Έχουν φθάσει πέντε άτομα από την Ελλάδα και σε συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν να διερευνήσουν τις απειλές που προέρχονται από κάποιους αυτόνομους, δηλαδή όπως καταλαβαίνετε αριστερές ομάδες.

Ερώτηση : Τι θα γίνει με την οικογένεια του κ. Χριστοφοράκου;

Απάντηση : Ανησυχεί ιδιαίτερα για τα παιδιά του, όπως ξέρετε από την σύζυγό του έχει πάρει διαζύγιο. Δεν είναι όπως με την οικογένεια του Καραβέλα, που φαίνεται πως τα μέλη της οικογενείας του τον βοήθησαν να καταχραστεί χρήματα. Ο κ. Χριστοφοράκος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του και άλλωστε δεν υπάρχουν και καταγγελίες ότι έχει καταχραστεί χρήματα, οπότε ότι καταγράφεται στο ένταλμα σύλληψής του είναι παντελώς αυθαίρετο. Είναι τόσο γελοίο, που η Εισαγγελία εδώ θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει συμβεί. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο μας κάνει να έχουμε ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρέπει να σας πω ότι το ένταλμα σύλληψης στις 73 σελίδες του δεν αναφέρει τίποτε για το ότι ο Χριστοφοράκος φαίνεται να έχει δωροδοκήσει πολιτικούς ή να έχει προβεί σε δωρεές. Αναφέρεται μόνο σε Manager του ΟΤΕ. Με Managers του ΟΤΕ ο Χριστοφοράκος δεν είχε ποτέ επαφές και τα στελέχη – μάρτυρες, αλλά και οι κατηγορούμενοι εδώ στη Γερμανία, όπως ο Σίχατσεκ και ο Χούτσενροϊτερ, στις απολογίες τους δεν αναφέρθηκαν σε κάτι τέτοιο. Αυτοί πάντα ισχυρίζονταν πως ο Χριστοφοράκος ήταν ο υπεύθυνος για τις επαφές με τους πολιτικούς. Επαναλαμβάνω, από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης και στις 73 σελίδες (σημ. Μ.: εννοεί αυτές του εντάλματος) δεν αναφέρεται ούτε όνομα κάποιου πολιτικού, ούτε και κόμματος.

Ερώτηση : Εσείς τώρα αναμένετε την απόφαση για το εάν θα εκδοθεί ή όχι ο κ. Χριστοφοράκος. Πότε αναμένετε την απόφαση ;

Απάντηση : Πιστεύω ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα.

Πηγή http://www.zougla.gr/news.php?id=49106