Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Συμφωνία για νέο κοινό φορτιστή


Τέλος στην ασυμβατότητα των φορτιστών κινητών τηλεφώνων βάζουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων με συμφωνία στην οποία κατέληξαν για τη δημιουργία νέου κοινού φορτιστή. Οπως ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων κατέληξαν σε μνημόνιο συμφωνίας (ΜΣ) με το οποίο ο κλάδος δεσμεύεται να παράσχει συμβατότητα φορτιστών με βάση το βύσμα Micro-USB. Επιπλέονθα αναπτυχθούν νέα πρότυπα της ΕΕ, ώστε να μη θιγεί η ασφαλής χρήση των φορτιστών και να διευκολυνθεί η εφαρμογή του ΜΣ. Η πρώτη γενιά νέων κινητών τηλεφώνων με εναλλάξιμους φορτιστές αναμένεται να φτάσει στην αγορά της ΕΕ από το 2010 . Η θετική αυτή εξέλιξη αναμένεται να δώσει λύσεις στην πληθώρα φορτιστών που υπάρχει σήμερα για κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ, πολλοί από τους οποίους μπορούν να φορτίσουν μόνο ένα συγκεκριμένο κινητό. Παρατηρείται μάλιστα ότι σχεδόν κάθε νοικοκυριό διαθέτει συλλογή φορτιστών που ήταν άχρηστοι με το χρόνο ενώ θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι οι παλιοί και διαφορετικοί φορτιστές παράγουν σήμερα χιλιάδες τόνους αποβλήτων το χρόνο που θα μειωθούν με τη δημιουργία του νέου κοινού φορτιστή.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος βιομηχανίας Γκίντερ Φερχόϊγκεν δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο κλάδος κατέληξε σε συμφωνία, πράγμα που θα διευκολύνει πολύ τη ζωή των καταναλωτών. Θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα παντού από τον νέο κοινό φορτιστή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό. Είμαι ικανοποιημένος επίσης από το γεγονός ότι η λύση αυτή βρέθηκε με βάση την αυτορρύθμιση. Συνεπώς, η Επιτροπή δεν θεωρεί απαραίτητη την εκπόνηση νομοθεσίας.»

Με τη συμφωνία αυτή εκτιμάται ακόμη ότι οι χρήστες θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευκολία χρήσης των κινητών τους, ο αριθμός των φορτιστών θα μειωθεί και θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος για το περιβάλλον .

Οι εταιρίες που υπέγραψαν το ΜΣ είναι η Apple, η LG, η Motorola, η NEC, η Nokia, η Qualcomm, η Research in Motion (RIM), η Samsung, η Sony Ericsson και η Texas Instruments. Η Επιτροπή εκφράζει τέλος την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το ΜΣ δεν θα ορίσει μια συγκεκριμένη τεχνολογία για πάντα και, επομένως, δεν θα εμποδίσει την καινοτομία στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά των κινητών τηλεφώνων. Συνεπώς, όταν έλθει η στιγμή, το ΜΣ θα προσαρμοστεί στις μελλοντικές μεταβαλλόμενες τεχνολογίες.

Πηγή http://www.sigmalive.com/news/scitech/167697