Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

ΕΕΚΤ: Αντιδράσεις για την αύξηση του φόρου στην κινητή τηλεφωνία


Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της «άδικο και αντιαναπτυξιακό» το μέτρο αύξησης του φόρου στην κινητή τηλεφωνία, που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα, η ένωση διαπιστώνει ότι οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν στους πολίτες το αγαθό της επικοινωνίας και επισημαίνει ότι «η επιβάρυνση των καταναλωτών, και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, είναι ιδιαίτερα σημαντική», καθώς και ότι παράλληλα «πλήττεται η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας». Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΚΤ σχολιάζει τηναπόφαση του υπουργείου να επιβάλλει τέλος 12% στα καρτοκινητά τηλέφωνα: «O νέος φόρος 12% που επιβάλλεται στην καρτοκινητή θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις πλέον ευαίσθητες ομάδες καταναλωτών, όπως οι φοιτητές και οι ηλικιωμένοι, που αποτελούν το 53% των χρηστών καρτοκινητής, αλλά και στους χρήστες ασθενέστερου κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου που αποτελούν το 57% των χρηστών». Αναφορικά με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η ΕΕΚΤ τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει ήδη την υψηλότερη φορολογία στην κινητή τηλεφωνία (ειδικό τέλος συν ΦΠΑ) από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το λόγο αυτό διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις τιμές συγκριτικά με την ΕΕ, παρά τις συνεχείς μειώσεις των τιμολογίων από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η νέα αύξηση μειώνει περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των πολιτών ενώ η θεωρούμενη ως υψηλή χρήση (άνω των 150 ευρώ το μήνα) θα πλήξει ιδιαίτερα χιλιάδες επαγγελματίες». Παράλληλα, η ΕΕΚΤ σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επιβάλλει φόρο επί του φόρου καθώς το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που έχει ήδη επιβληθεί, υπόκειται και σε ΦΠΑ 19%».

Η ΕΕΚΤ αναφέρει επίσης το τέλος που επιβάλλεται στους συνδρομητές συμβολαίου και η προτεινόμενη πρόσθετη φορολόγηση, πλήττουν και την ευρυζωνικότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που φορολογεί με ειδικό καθεστώς την πρόσβαση των πολιτών της στο Διαδίκτυο». Στην ανακοίνωσή της η ένωση καταλήγει: «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνδυασμό με σειρά θεμάτων όπως η ταυτοποίηση των καρτοκινητών, το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο αδειοδοτικό καθεστώς των σταθμών βάσης κ.α., θέτουν πλέον σε σοβαρό κίνδυνο την πορεία και την ανάπτυξη ενός κρίσιμου για την ανάπτυξη της χώρας και οικονομικά υγιούς κλάδου, όπως η κινητή τηλεφωνία, ο οποίος έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και κάθε χρόνο επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη υποδομών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα».

Πηγή http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=247053