Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Νέο πακέτο του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom


Εξάλλου, ξεκινούν το προσεχές διάστημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομίας και Deutsche Telekom για τη διάθεση αρχικά στο γερμανικό όμιλο ποσοστού 5% του ΟΤΕ, στην τιμή των 27,5 ευρώ. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης από την διεθνή κρίση τροφοδοτούν με αισιοδοξία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που επιχειρεί να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του γερμανικού ομίλου για τον Οργανισμό.



Άλλωστε η διάθεση του 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom προβλέπεται άλλωστε και με προαιρετικό όρο στην αρχική συμφωνία των δύο μετόχων. Από την κίνηση αυτή το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 680 εκατ. ευρώ. Η πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού θα πρέπει να ολοκληρωθεί απαραίτητα μέχρι και τον Οκτώβριο αφού μετά -πάντα βάσει της συμφωνίας- αλλάζει το συμβατικό τίμημα και τα έσοδα θα είναι περίπου 350-360 εκατ. ευρώ.

Εάν η διάθεση του 5% ολοκληρωθεί με επιτυχία επόμενος στόχος για την κυβέρνηση θα είναι η πώληση επιπλέον ποσοστού 10% που πάντα βάσει της συμφωνίας μετόχων θα διαμορφωθεί στη μέση τιμή διαπραγμάτευσης των τελευταίων 20 ημερών (από την ημερομηνία συμφωνίας) συν ένα υπερτίμημα 20% ανά μετοχή. Το δημόσιο αναμένεται να εισπράξει άλλα 700 εκατ. ευρώ ως έσοδα, ενώ το χρονικό περιθώριο που προβλέπεται για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης λήγει το 2011.

Πηγή http://www.capital.gr