Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Η Vodafone μπαίνει με 25% στην Ηellas Οn Line


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση ποσοστού κοντά στο 25% της Ηellas Οn Line από τη Vodafone. Οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει προσφάτως ότι έχουν ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με στόχο την ανάδειξη της Vodafone ως στρατηγικού εταίρου της ΗΟL μέσω αύξησης κεφαλαίου με εισφορά σε είδος.



Φαίνεται ότι η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί, αφού η ΗΟL στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στις 29 Ιουνίου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριέλαβε και την αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση της γενικής συνέλευσης, της αύξησης με εισφορά σε είδος θα προηγηθεί η ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 44.369.231,20 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της κατά 0,35 ευρώ (από 0,85 σε 0,50 ευρώ) για συμψηφισμό ζημιών εις νέον.

Οι συνθήκες στην αγορά των τηλεπικοινωνιών ουσιαστικά ώθησαν τις δύο πλευρές να συνεργαστούν πιο στενά, καθώς ο επικείμενος «γάμος» θα δημιουργήσει τον τρίτο ισχυρό πόλο στον κλάδο που θα προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων. Ηδη ΟΤΕ-Cosmote και WindΤellas παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες με θετικά αποτελέσματα, όπως καταδεικνύουν τα μερίδια αγοράς.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Vodafone θα «πατάει» πάνω σε μια εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να προσφέρει πακέτο φωνής (κινητής και σταθερής) στους πελάτες της μαζί με υπηρεσίες γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ΑDSL). Αλλωστε το άγχος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας λόγω της ωρίμανσης της αγοράς είναι πλέον να κρατήσουν τους πελάτες τους, αφού αποδεδειγμένα ένα 20% μεταπηδά σε ετήσια βάση από εταιρεία σε εταιρεία (churn rate). Γι΄ αυτό και προσπαθούν με νέα πακέτα να διατηρήσουν τους πελάτες αυτούς.

Η αύξηση με εισφορά σε είδος προβλέπει τη συνεισφορά του υφιστάμενου πάγιου ευρυζωνικού εξοπλισμού (DSL) της Vodafone στη ΗΟL, γεγονός που βολεύει την τελευταία, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, η συμμαχία με τη Vodafone λύνει τα χέρια της Ιntracom Ηoldings και του κ. Σ. Κόκκαλη που είναι οι βασικοί μέτοχοι της ΗΟL, αφού βάζουν συνεταίρο έναν «παίκτη» με μεγάλη ρευστότητα και κυρίως εμπειρία στον χώρο.

Στο τέλος του 2008 οι ευρυζωνικές συνδέσεις (φωνή, Ιnternet, τηλεόραση) στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο σε σχέση με τις 1.017.475 στο τέλος του 2007. Σήμερα η ΗΟL διαθέτει 170.000 συνδρομητές με σύνδεση LLU. Το 2008 διπλασίασε τον τζίρο της και το τέταρτο τρίμηνο του 2008 εμφάνισε θετικά λειτουργικά κέρδη, αν και το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιά 40 εκατ. ευρώ. Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας ξεπερνά τα 3.600 χιλιόμετρα.

Πηγή http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/7234.html