Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ορίζουν το διάδοχο του Ζαγοριανού


της Βασιλικής Κόκκαλη

Τον εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει στο εξής την ανάκριση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, παίρνοντας τη «σκυτάλη» των ερευνών από τον 4ο ειδικό ανακριτή που κ. Νίκο Ζαγοριανό, επιλέγει αύριο, Πέμπτη, η Ολομέλεια Εφετών κατόπιν σχετικού αιτήματος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε. Η Ολομέλεια αποτελούμενη από 52 προέδρους Εφετών και 210 εφέτες θα ορίσει τον αντικαταστατή του κ. Ζαγοριανού, ο οποίος ελέγχθηκε πειθαρχικά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Ιωάννη Παπανικολάου. Στον κ. Ζαγοριανό μετά την ολοκλήρωση της

έρευνας, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή ενώ δόθηκε εντολή για διενέργεια και ποινικής έρευνας σε βάρος του από την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Ο κ. Ζαγοριανός, που χθες προχώρησε ετεροχρονισμένα στην έκδοση και νέου αιτήματος για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου για το διάστημα 2004 – 07, την περίοδο δηλαδή της …γαλάζιας διακυβέρνησης, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού είχε καταθέσει αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του κ. Παπανικολάου. Η αίτησή του όμως απερρίφθη ως αβάσιμη από το Β ‘ πενταμελές θερινό τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Καλαμίδα. Το σκεπτικό ήταν πως η αίτηση του κ. Ζαγοριανού ήταν εκπρόθεσμη αφού κατατέθηκε ενώ ήδη είχε ασκηθεί η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ανακριτή. Αυτό που απομένει είναι το πειθαρχικό συμβούλιο να ορίσει τις επόμενες ημέρες εισηγητή επιθεωρητή αρεοπαγίτη, ο οποίος θα καλέσει σε εξηγήσεις τον κ. Ζαγοριανό και θα λάβει καταθέσεις από μάρτυρες της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, έληξε η θητεία του κ. Παπανικολάου ως προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων. Τη θέση του προϊσταμένου μετά την αποχώρηση του κ. Παπανικολάου, ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ε. Καλούδης, με αναπληρωτή τον συνάδελφό Κ. Κούκλη.

Αποφασίζουν για αποφυλάκιση Μαυρίδη

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας επί της αίτησης για αποφυλάκισή του που έχει καταθέσει το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης. Πρόκειται για τον μοναδικό κατηγορούμενο για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» που παραμένει προφυλακισμένος.

Ο Πρ. Μαυρίδης που προφυλακίστηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή, είχε καταθέσει αρχικά το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης στον κ. Ζαγοριανό. Ο τελευταίος, όμως το απέρριψε πριν από λίγες ημέρες με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη. Στη συνέχεια ο Πρ. Μαύριδης προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, διεκδικώντας την αποφυλάκιση του.
www.protothema.gr