Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δικοί μας Μπάφετ ξέρουν από κινητά...


"Μην επικοινωνείτε μαζί μου μέσω κινητού", ήταν το μήνυμα του Μπάφετ

Μπάφετ: Είμαστε σε τροχιά βραδείας ανάκαμψης

Οπαδός… του Ομπάμα, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Γουώρεν Μπάφετ, ο οποίος επικροτεί τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας, αναμένει ωστόσο βραδεία ανάκαμψη, καθώς το άλμα της ανεργίας καθιστά τους καταναλωτές επιφυλακτικούς.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Fortune ο επενδυτής-θρύλος υποστηρίζει ότι η οικονομία έχει μπει ξανά σε σωστή τροχιά, ενώ οι ασκούντες εξουσία " έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, δεδομένων των συνθηκών" προκειμένου να εξέλθει η

οικονομία από τη χειρότερη κρίση από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, "η χώρα δεν είχε γίνει απλώς δυσλειτουργική, αλλά είχε σχεδόν πάψει να λειτουργεί".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά κατοικίας έχει εμφανίσει δείγματα βελτίωσης, ωστόσο η κάμψη στις καταναλωτικές δαπάνες, δεδομένου του άλματος της ανεργίας σε υψηλό 25 ετών θα παραταθεί. Ο Μπάφετ εκτιμά ότι αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά των Αμερικανών καταναλωτών θα έχει διάρκεια, κάτι που σημαίνει ότι η ανάκαμψη θα είναι αρκετά βραδεία.

Ο Μπάφετ αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της American International Group ήρθε πέρυσι σε επαφή μαζί του σε αναζήτηση κεφαλαίων πριν η προβληματική ασφαλιστική λάβει οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση. "Μην ξοδεύετε το χρόνο σας μαζί μου. Δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι για εσάς", ήταν η απάντησή του.

Επίσης αποκάλυψε ότι πέρυσι είχε επαφές με την Barclays, η οποία του ζήτησε να συμμετάσχει στην προσφορά που υπέβαλε η βρετανική τράπεζα για τη Lehman Brothers, αλλά δεν ευοδώθηκε η συνεργασία, γιατί επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο ο ίδιος δεν ήξερε να χειριστεί!

"Μην επικοινωνείτε μαζί μου μέσω κινητού", ήταν το μήνυμα του Μπάφετ, ο οποίος μπορεί να έχει προβλήματα εξοικείωσης με τη σύγχρονη τεχνολογία, ωστοσο, ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway επενδύει σε περισσότερες από 70 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ασφαλιστικές, αντασφαλιστικές και κοινής ωφέλειας.

www.kerdos.gr