Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

"Κλειδώνει" το deal On Telecoms – Vivodi


Σε νέες ανακατατάξεις οδηγεί τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο η οριστική, με βάση όλες τις ενδείξεις, συμφωνία μεταξύ της On Telecoms και της Vivodi.

Όπως αναφέρει στο Capital ο Κάρολος Γκίκας, μέλος του δ.σ. της On Telecoms «απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες για την ανακοίνωση της συμφωνίας. Ουσιαστικά, απομένει να διευθετηθούν ορισμένες τυπικές λεπτομέρειες και μέσα στις επόμενες ημέρες θα...



υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις». Από πλευράς Vivodi, στελέχη του ομίλου επιβεβαίωσαν πως απομένει μόνο η επικύρωση του εγχειρήματος.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει ένα νέο σχήμα με βάση 150.000 τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων (μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο), αριθμός που εάν δεν υπάρξουν – συνήθεις σε τέτοιες περιπτώσεις - αποχωρήσεις συνδρομητών, θα δημιουργήσει ένα τέταρτο «πόλο» στην αγορά πίσω από τις Forthnet (302 χιλ. συνδρομητές), Hellas on Line (232 χιλιάδες) και Tellas/Wind (180 χιλιάδες συνδέσεις LLU).

Ωστόσο, θα απαιτηθεί ταχύτητα για τον εναρμονισμό των δραστηριοτήτων και την ενοποίηση των λειτουργιών των δύο πλευρών προκειμένου να μην χαθεί ο βηματισμός του νέου σχήματος σε ότι αφορά στον ανταγωνισμό.

Στο νέο σχήμα, οι μέτοχοι της On Telecoms θα ελέγχουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου και η οικογένεια Ευφαίμογλου (Vivodi) το εναπομένον 20%, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρηθεί η ονομασία της On Telecoms. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συγχώνευση, από την οποία εκτιμάται πως μπορεί να προκύψει όφελος ύψους 600 – 700 χιλ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA σε συνδυασμό με σειρά κινήσεων περικοπής κόστους.

Στη περυσινή χρήση η On Telecoms πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 42,5 εκατ. ευρώ, ζημιές 42 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις 110 εκατ. ευρώ ενώ η Vivodi εμφάνισε κύκλο εργασιών 36,4 εκατ. ευρώ, ζημίες 9,6 εκατ. ευρώ ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της ανήλθαν στα 110 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 77 εκατ. αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό.

Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει υπηρεσίες triple play, με τη Vivodi να προχωρά ένα βήμα παραπέρα, λανσάροντας το Quad Play, τη σύγκλιση της σταθερής με την κινητή τηλεφωνία στην ίδια συσκευή. Από την εμπορική πολιτική που θα ακολουθηθεί και τις νέες υπηρεσίες που θα προκύψουν στο πλαίσιο των συνεργιών που αναπτύσσονται, θα εξαρτηθεί η επιτυχία του εγχειρήματος και ο βαθμός ανταγωνιστικότητας του στην ιδιαίτερα απαιτητική τηλεπικοινωνιακή αγορά.


Νίκος Χρυσικόπουλος

Πηγή www.capital.gr