Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

H Nokia εισέρχεται δυναμικά σε κοινωνικά δίκτυα ενισχύωντας τη μουσική εμπειρία


Σήμερα, στο Nokia World, τον ετήσιο προορισμό για τους ανθρώπους με πάθος για τις κινητές επικοινωνίες, η Nokia παρουσίασε ένα πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων και να προσφέρει νέους, συναρπαστικούς τρόπους μέσα από τους οποίους, όλοι μπορούν να αξιοποιούν την κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκονται.
Τα σημερινά νέα μαζί με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Nokia για το Nokia Money, το Nokia N900, το Nokia Booklet 3G, το Nokia 5230 και το Nokia 5800 Navigation Edition, σηματοδοτούν τη στροφή της Nokia προς...



νέες κατευθύνσεις με προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ο κ. Olli-Pekka Kallasvuo, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, σχολίασε: «Η Nokia με το πλούσιο πακέτο υπηρεσιών που διαθέτει στοχεύει στους πολλούς, και όχι στους λίγους. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από όλο και περισσότερες ανοικτές συνεργασίες σε διάφορους τομείς, με εταιρείες που έχουν ηγετική θέση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρωτοπορία των smart phones και όχι μόνο, κάτι που πιστοποιούν το Nokia N900 και το Nokia Booklet 3G, δύο εξαιρετικά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η Nokia οδηγεί τις εξελίξεις μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα».

Ανοίγοντας ένα νέο, πρωτοποριακό κεφάλαιο στο χώρο του προσωπικού, γεωγραφικά εντοπισμένου περιεχομένου του Ίντερνετ, η Nokia παρουσίασε την υπηρεσία Lifecasting with Ovi, αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook. Το Lifecasting with Ovi είναι η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν το Facebook για το πού βρίσκονται και το τι κάνουν, απευθείας από την αρχική οθόνη του κινητού τους.

Η υπηρεσία Lifecasting δεν υπάρχει μόνο για να δημοσιεύει το status – διευρύνει και εμβαθύνει τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων. Δημιουργεί νέους τρόπους επικοινωνίας όπως την αποστολή μηνυμάτων, ενημερώσεις στο status, ακόμη και πλοήγηση προς ένα φίλο ή μέρος.

Το Lifecasting θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο Nokia N97 mini, μια συσκευή που συμπληρώνει το επιτυχημένο Nokia N97 και είναι σχεδιασμένη για τον κοινωνικά δραστήριο καταναλωτή που δίνει σημασία στο στυλ. Το Nokia N97 mini είναι ένας κινητός υπολογιστής με μικρότερες διαστάσεις, διαθέτει μοντέρνα πλήκτρα από ανοξείδωτο ατσάλι, ανακλινόμενη οθόνη αφής 3.2 ιντσών, πληκτρολόγιο τύπου QWERTY και, τέλος, αρχική οθόνη που μπορεί να αποκτήσει εντελώς προσωπικό χαρακτήρα και να γίνει τόσο μοναδική όσο και το δακτυλικό αποτύπωμα.

Tο Nokia N97 mini είναι μια compact συσκευή που βασίζεται στο εμβληματικό design του Nokia N97 και εξασφαλίζει πραγματικά προσωπικές διαδικτυακές εμπειρίες για το χρήστη του. Ο κ. Jonas Geust, αντιπρόεδρος του τμήματος Nseries στη Nokia, σχολίασε: «Οι άνθρωποι, μέσω των τεχνολογιών του Ίντερνετ, θέλουν να φέρουν τον online κόσμο κοντά στον πραγματικό.

Το Nokia N97 mini έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται από τα sites κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για να βοηθήσει την πλοήγηση προς συγκεκριμένα μέρη ή ανθρώπους. Εξοπλισμένο με lifecasting, το Nokia N97 mini και το Ovi φέρνουν το χρήστη στο επόμενο κεφάλαιο του προσωπικού και γεωγραφικά εντοπισμένου περιεχομένου στο Ίντερνετ».

Η εφαρμογή Lifecasting with Ovi θα είναι διαθέσιμη μέσω των Nokia Betalabs για το Nokia N97 και για το Nokia N97 mini. Το Nokia N97 mini περιλαμβάνει νέο λογισμικό το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο ως δωρεάν αναβάθμιση για τη σειρά Nokia N97. Το νέο λογισμικό θα φέρει συναρπαστικά χαρακτηριστικά και στις δύο συσκευές, όπως νέα widgets για την αρχική οθόνη και πρόσθετες ευκολίες χειρισμού, όπως το flick scrolling.

Tο Nokia N97 mini αξιοποιεί τη δύναμη των νέων χαρτών Ovi Maps και κάνει το εντοπισμό, την εύρεση και την πλοήγηση ακόμη πιο εύκολη. Εκτός από δωρεάν πλοήγηση για πεζούς σε ολόκληρο τον κόσμο, οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε premium περιεχόμενο από τον Lonely Planet, τον Michelin και το Wcities, μετατρέποντας έτσι το Nokia N97 mini στον μικρότερο ταξιδιωτικό οδηγό του κόσμου.

Οι χρήστες μπορούν να προσδώσουν ακόμη περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα στην αρχική οθόνη της συσκευής τους, μέσα από τις χιλιάδες διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες του Ovi Store. Με εφαρμογές που περιλαμβάνουν από παιχνίδια, βίντεο και podcasts μέχρι productivity tools και web services, το Ovi Store είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να γεμίσει η αρχική οθόνη του Nokia N97 mini με εφαρμογές που αντανακλούν τα προσωπικά γούστα. Tο Nokia N97 mini αναμένεται στην αγορά τον Οκτώβριο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 450 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι και επιδοτήσεις.

Η ιστορία του Comes With Music συνεχίζεται με το Nokia X6
Ανοίγοντας νέους δρόμους στην εμπειρία της μουσικής, η Nokia παρουσίασε σήμερα το νέο Nokia X6. Με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής για διάστημα έως και 35 ώρες, το Nokia X6 είναι μια πανίσχυρη συσκευή ψυχαγωγίας η οποία συνδυάζει ενσωματωμένη μνήμη 32GB με μία μοντέρνα οθόνη αφής 3.2 ιντσών.

Ως η απόλυτη συσκευή για τους λάτρεις της μουσικής και τους κοινωνικά ενεργούς χρήστες, το Nokia X6 διαθέτει ευρεία οθόνη 16:9, η οποία προσφέρεται για σερφάρισμα σε ιστοσελίδες, ή για προβολή φωτογραφιών και βίντεο. Με απευθείας πρόσβαση στο Ovi Store, το Nokia X6 είναι μια κυψέλη δραστηριοτήτων η οποία φέρνει στην οθόνη σας 20 φίλους και κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.

Η κ. Jo Harlow, αντιπρόεδρος στη Nokia, σχολίασε: «Το Nokia X6 και το Comes With Music αποτελούν ένα δυνατό συνδυασμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις της μουσικής να κατεβάσουν εύκολα, γρήγορα και χωρίς χρέωση, όλη τη μουσική που θα μπορούσαν ποτέ να επιθυμήσουν. Προσφέρουμε στον κόσμο εύκολη πρόσβαση σε μια τεράστια μουσική βιβλιοθήκη και τη δυνατότητα να αποκτήσουν όποια μουσική επιθυμούν, ενώ παράλληλα θα έχουν στα χέρια τους και μια συναρπαστική νέα συσκευή με οθόνη αφής, για να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους κομμάτια».

Το νέο Nokia X3 εντάσσεται και αυτό στην κατηγορία των μουσικών συσκευών της Nokia. Tο Nokia X3 έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τους λάτρεις της μουσικής και είναι το πρώτο κινητό της σειράς 40, έτοιμο για το Ovi Store. Tο Nokia X3 είναι μία μοντέρνα συσκευή αναπαραγωγής μουσικής με μικρές διαστάσεις, η οποία συνοδεύεται από στερεφωνικά ηχεία, ενσωματωμένο δέκτη FM και φωτογραφική μηχανή 3.2 megapixel.

Για να αναδείξει ακόμα καλύτερα τις επιδόσεις των συσκευών της στον τομέα της ψυχαγωγίας, η Nokia παρουσίασε το Nokia Mini Speaker MD-9, ένα ηχείο με διαστάσεις τσέπης που έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει πλούσιο ήχο, καθώς και το Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-505, ένα ελαφρύ κι εργονομικά σχεδιασμένο ακουστικό τύπου neckband, που εξασφαλίζει υψηλές μουσικές απολαύσεις και κορυφαίο ήχο ακόμη και σε περιβάλλον με θόρυβο.

Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής για το Nokia X6 είναι 450 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη για το Nokia X3 υπολογίζεται στα 115 ευρώ. Στις τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι και επιδοτήσεις, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Για δημοσιογραφικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και πληροφοριών για συγκεκριμένα προϊόντα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.nokia.com/press.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις του Nokia World 2009, παρακαλείστε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση : http://events.nokia.com/nokiaworld.

Πηγή mobile-news