Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Τι συμβαίνει με τις ταχύτητες του ADSL και διαμαρτύρονται όλοι οι συνδρομητές του ΟΤΕ!


Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμός έχει προκληθεί τον τελευταίο μήνα στους συνδρομητές ADSL του ΟΤΕ, οι οποίοι ενώ έχουν πληρώσει συγκεκριμένες ταχύτητες και υπηρεσίες, βλέπουν τις ιντερνετικές συνδέσεις τους να πηγαίνουν με το αραμπά, όταν σε άλλα κράτη τρέχουν δωρεάν - παρακαλώ - με διαστημική ταχύτητα.
Και ενώ λοιπόν το internet άρχισε να γίνεται επιτέλους και στην Ελλάδα ένα πραγματικό
εργαλείο, ο leader του κλάδου ο ΟΤΕ, ο κλειδοκράτορας αυτού του περιβόητου δημόσιου δικτύου ( που μας ανήκει αλλά. συνεχίζουμε να το πληρώνουμε σε αποκρατικοποιημένες εταιρείες! ), έχει πέσει και έχει υποβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα, προφανώς λόγω της έλλειψης επενδύσεων εκσυγχρονισμού, αλλά και λόγω της υπερφόρτωσης του με νέους συνδρομητές, που προφανώς δεν μπορεί όμως να καλύψει τις ανάγκες τους.
Μάλιστα στις ίδιες αυτές γραμμές - παλιές γραμμές - που κάποιοι συνδρομητές τις έχουν πληρώσει χρυσές και σήμερα δεν έχουν ούτε τις μίνιμουμ υπηρεσίες που απορρέουν από το συμβόλαιο τους, ο ΟΤΕ βάζει νέα προιόντα φωνής και εικόνας.
Αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα το 1242 το τηλέφωνο παραπόνων και εξυπηρέτησης συνδέσεων ADSL να έχει πάθει καθίζηση από τα πολλά παράπονα των πελατών για χαμηλές ταχύτητες και πολλές διακοπές.
Το internet λοιπόν έχει υποβαθμιστεί. Βρισκόμαστε σε επίπεδα που είχαμε συνδέσεις απλή γραμμής τηλεφώνου. Και εδώ έρχεται ο πρόεδρος του ΟΤΕ ο κ. Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος φέρεται να μην δέχτηκε πρόταση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει ο οργανισμός τις γραμμές του με οπτικές ίνες, ή να για μια πιο γρήγορη λύση, να εγκαταστήσει στα ΚΑΦΑΟ το σύστημα VDSL για καλύτερες συνδέσεις, πιο γρήγορες που θα άνοιγαν την όρεξη των συνδρομητών και για περισσότερες υπηρεσίες φωνής και εικόνας.
Αντ αυτού - ως φαίνεται από τα σοβαρά προβλήματα που έχει το δίκτυο - ο κ. Βουρλούμης και η διοίκηση του ΟΤΕ, προτιμούν να μην κάνουν επενδύσεις στον εξοπλισμό τους και να αφήνουν τη χώρα, σε εποχή του ιντερνετικού σκοταδισμού.
Εάν μπει κανείς στα ιντερντικά τεχνολογικά forum που αφορούν το ADSL και γενικά τη νέα τεχνολογία, αγανακτισμένοι συνδρομητές, αποκαλούν την Ελλάδα, Ουγκάντα ( τι μας φταίει η συμπαθής χώρα) και τη στάση της διοίκησης του ΟΤΕ το λιγότερο περίεργη.
Η είσοδος των Γερμανών της Deutsche Telecom άφησε να εννοηθεί ότι ο ΟΤΕ, το μόνο που σίγουρα θα κέρδιζε και θα προσέφερε στη χώρα από αυτή την αποκρατικοποίηση, θα ήταν να γίνουμε τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένοι. Όμως λίγους μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση του project - και ενώ τη χώρα συνταράζουν οι αποκαλύψεις για τις μίζες της Siemens - οι πελάτες του οργανισμού, καθημερινά βγαίνουν από τα ρούχα τους, επειδή δεν έχουν - ήταν τα έχουν μετ' εμποδίων - αυτά για τα οποία πληρώνουν.

Από http://www.greekmoney.gr